Yatırımcı Trabzon'a böyle çekilecek!

Trabzon Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı A. Celil Öz başkanlığında DOKA' nın  Trabzon Yatırım Destek Ofisinde Yatırım Destek Ofisi faaliyetleri, Trabzon ili yatırım ortamı çalışmaları ve turizm sektörünün durumu, sorunları ve tanıtıma yönelik yayın f

Yatırımcı Trabzon'a böyle çekilecek!

Trabzon Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı A. Celil Öz başkanlığında DOKA' nın  Trabzon Yatırım Destek Ofisinde Yatırım Destek Ofisi faaliyetleri, Trabzon ili yatırım ortamı çalışmaları ve turizm sektörünün durumu, sorunları ve tanıtıma yönelik yayın faaliyetleri ile ilgili  bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız katıldı.  

Turizm sektöründe hedefimizi tuturmak için  tanıtımların etkili yapılması gerektiğini ifade eden Vali Öz "Bugünkü toplantımızda Doğu Karadeniz  Kalkınma Ajansımız ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün turizm tanıtımı ve koordinasyon  ile ilgili çalışmaların değerlendirmesini yaptık. Kalkınma Ajansımız  2015 yılında yenilikçi yöntemlerle turizmin geliştirilmesinin yanısıra tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunması, geliştirilmesine yönelik mali destekler vererek turizmin gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu kapsamda DOKA'nın doğrudan faaliyet desteği ile Akçaabat eski tekel binalarında İş Geliştirme Merkezi(İŞGEM) kurulmasıyla turizmin en önemli eksiği olan yetişmiş insan gücü ve girişimciliğin bilimsel yapılmasını hızlandırarak kalifiye eleman açığıda giderilecektir. Turizm yatırımcılarını şehrimize çekmek  ve yeni turizm destinasyonları oluşturarak  tanıtımlarını etkili yapmamız için özellikle basım yayın tanıtım materyallerinin hazırlanması konusunda Kalkınma ajansımızın turizm desteklerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Trabzon'a yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bilgilendirme ve yönlendirme anlamında bir proje destek bürosu oluşturacağız. Turizmin çeşitlendirilmesi için farklı konseptlerle yeni destinasyonlar oluşturacağız. Bu yeni destinasyonları oluştururken mevcut potansiyelin de daha üst noktalara taşınması içinde gerekli çalışmaları sürüdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

1-589.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler