Vali'den TS - FB maçı açıklaması

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek son dakikalarda tatil edilen Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Öz, yine bir Fenerbahçe maçı sonrasında istenmeyen olayların yaşan

Vali'den TS - FB maçı açıklaması

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek son dakikalarda tatil edilen Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Öz, yine bir Fenerbahçe maçı sonrasında istenmeyen olayların yaşandığını belirterek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; 

Yaşananların çok konuşulacak bir yönü yok ama sizinle geldiğimiz noktayı paylaşmak istiyorum. Trabzonspor Fenerbahçe maçları hep sıkıntılı oldu. 3 yılda bir maçın dışlında sıkıntı yaşadık. Bu maçta da sıkıntı olabileceği durumu vardı. Bu maçta yoğun bir ortamı germeye yönelik açıklamalar yoktu. Biz kendi güçlerimizin yanından bakanlıktan 600 kişilik ekstra güç istedik.

Bütün güvenlik önlemlerini planladık. Toplantılar yaptık. Spor güvenlik kurulumuzda gerekli planları yaptı. Maç saatine kadar heşey normaldi. Maç başından 84-85. dakikaya kadar herşey atılan bazı maddedler dışında normaldi. Bu dakikadan sonra tel örgülerin indirilmesi ile gerginlik oldu. Bu alanda gerekli görevlilerimizde var. Biz dedik ki 'tribündeki polisler sahaya giremiyorsa. Şeref tribünü tarafından polisler kale arkasını tamamen kapatsın' ve bu böyle oldu. Diğer taraftaki polislerin kalkanlarını alıp kapatması arasında 2-3 dakikalık boşluktan istifade den çocuk atladı ve saldırı gerçekleşti. Hakemler sorunma odasına gittiler. Daha sonra saha gerekli şekilde boşaltıldı. Bende soyunma odasına gittim. İhtiyaçlarının olmadığı söylediler. Maçın tatil edilme durumunda olduğunu söylediler. Maç tatil edildi. Önce Trabzonspor sonra misaafir takım çıkarıldı ve yolcu edildi. 

Biz valilik olarak planlama ve uygulama aşamasında eksiklişk hata kusur varsa gereki incelemeyi yapıytoruz. Bakanlıkta bununla ilgil araştırması var.

Bu sorunları kökten çözmek için STK'lar basın ve ileri gelenlerle hep birkikte hareket etmeliyiz. 

Bu çocukların başkalarının Passoligi ile stada girmesi konusunda kulübün gerekli kontrolleri yapması gerekiyor. Stad girişlerindeki uygulamanın kulüp tarafından yapması gerekiyor. Polis girişye üst araması yapıyor. Sonra güvenlik passolig kontrolü yapuıyor sonrasında tekrar arama yapılarak stadı girş oluyyor. Bu konuda daha sıkı bir iş birliği yapılacaksa bunu konuşacağız. 1 kişi yasak madde sokmaktan 34 kişi başkasının passoligi ile giriş yapmaka çalışırken yakalandı. 

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE SALDIRI OLAY

Bu olayda da çok orgaine olaylar olduğu yönünde yorumlar yapıldı. Bu şekilde iddialı konuçmalarda kamuoyunu geren konuşmalar. Fransadan bile yorumlar yapıldı. Olayın profesyonel silahla yapıldığı yönünde dahi iddialar ortaya atıldı.

Ben o süreçte mahkeme ye intikal edene kadar bütün süreci paylaştım. biz olayın belge ve bulgularını gerekli mercilere teslim ettikten sonra adli süreç olduğu için çok yorum yapmadım. Ama ben bu olayın aydınlatılması için gerekli bütün çalışmanın yapılmasını söyledim. Olayın olduğu esnadan 10-15 gün süresinde Türkiye'de hiçbir olayda kullanılmayan imkanlar kullanıldı. Herşey Tüfeğin üzerinde parmak izi olmamasına gelip tıkanıyor. Öyle bir yere geldi ki konu. olayın adli süreçte olmasına rağmen benim üzerinden konunun konuşuılması beni zorluyor. Ben yinede bu şehrin yöneticisi molarak her türkli imkanı olayın aydınlatımlası için zorluyorum. Ben bu olayda çok uzaktan komandalı bir olay olduğunu düşünmüyorum. Silahın suyun içine atıldığı için ziin sağlıklı alınamadığını düşünüyorum.

KİMSEYİ SUÇLAMIYORUM

Ben kimseyi suçlamıyorum. Ancak burada bütün olayın emniyete yıkılmasına söz konusu oldu. Burada herkesin kendi görevini yapması gerektiğini düşünüyorum. 2 kişinin stada başkalarının Passoligi ile girmesini de emniyetin ihmali gibi gösteriliyor. Özel güvenli tiribünün önünü tuttu. Tribünde 30 kadar polisimiz var. Olay anında öntarafa geçsin diye. Ancak teller indirilince bu olmadı. Biz aşağıdaki polisler tutsun dedik. Şeref tribünü tarafındaki polisler kapattı ancak diğerleri kapatana kadar geçen zamanda bu olay oldu. Sahaya başka passoliglerle girenlerin kimlerin passoligleri ile girdikleri konusunda bilgiler mevcut. İsimler var hepsi hakkında işlem yapılacak. İnsanlarla muhatap olacak kişilerin bizim polisimiz olsun dedik. 

Bu oaly bir birikimin sonucu. Ama bunun hep böyle devam etme sini de düşünmememiz lazım. Bunu kardeşlik kapsamında ortaya koymamız lazım. Kulüp yönetimin bazı düşünceleri var. Bunları geliştirip bu olayları en aza indirmemiz lazım. 

DAYISININ PASSOLİG'İ İLE GİRDİ

Fiili olayın gerçekleşmesinin öncesinde filenin indirilmesi sırasında polislerin bir ilk grup geldi, ikinci grubun gelmesi sırasında gecikme oldu. Saldırın çocuk sanırım dayısının passoligini kullanıyor. Taraftar derneklerinin bu olayda dahli varmı bunlar soruşturma ile belli olacak.

Soruşturma devam edecek. Herkes incelenecek. Bu sıkıntıların artık yaşanmaması gerektiği ve Kültür Sanatla Turizmle ve diğer güzel yönleri ile anılması için çalışmalarımızı sürdüreceüğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler