Vali Yavuz OSB'leri inceledi

Trabzon Valisi Yavuz, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Şinik Organize Sanayi Bölgeleri'nde incelemelerde bulundu

Vali Yavuz OSB'leri inceledi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgeleri'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

Ziyaretlerine ilk olarak Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ile başlayan Vali Yavuz, üretim yapan fabrikaları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Beşikdüzü OSB’de faaliyet gösteren diş implant fabrikasını ve prefabrik ev imalathanesini gezen Vali Yavuz, ardından OSB’nin hemen yakınında bulunan Beşikdüzü Kapalı Cezaevi inşaatını gezerek inşaatın son durumu hakkında ilgililerle görüştü. 

Vali daha sonra Beşikdüzü ilçe merkezinde yapımına başlanan teleferik projesini inceledikten sonra Vakfıkebir Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Yavuz'u, görevi vekaleten yürüten Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve kaymakamlık çalışanları karşıladı. Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili kaymakamlıkta yapılan toplantıda Vali Yavuz, kamulaştırması tamamlanan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi hakkında brifing aldı.



Vali son olarak Akçaabat Şinik OSB’yi ziyaret ederek buranın da son durumu ve yapılan çalışmaları denetledi. OSB ziyaretinde Vali’ye Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen eşlik etti.

Ziyaretlerini tamamlayan Vali Yavuz, değerlendirmede buulnarak, “Şinik Organize Sanayi Bölgesi insan kaynaklarının ve iş gücü imkanının yoğun olduğu bir bölgedir. Buradaki çalışmalar son aşamaya geldi. Arsa tahsisleri yapıldı. Tadilatla ilgili talepler vardı. Onları değerlendiriyoruz. Yol yapımıyla ilgili istinat duvarları, menfezler büyük oranda tamamlandı. Belediyemiz de yol stabilizesi konusunda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra yolun en kısa zamanda hizmete girmesi sağlanacaktır. Öte yandan firmalarımız fabrika kurma çalışmalarını devam ettiriyorlar. Çevre konusunda oluşan hassasiyetlerle ilgili düzeltmeleri yapıyoruz. Çalışmalarımız iyi bir seyirde işliyor. Vakfıkebir OSB’de kamulaştırma bitti. Altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayıp yer tahsislerini bir an evvel yapmayı planlıyoruz. Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde ise sistem daha hızlı işliyor. İyi üretim yapan firmalarımızın ve örnek müteşebbislerimizin yer aldığı Beşikdüzü Organize Sanayi bölgemizde yeni talepler, yeni yatırımlar ve genişleme çalışmaları var. Organize Sanayi Bölgelerimizin tam kapasiteyle çalışması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz bütün OSB’lerimizin daha etkin bir çalışmayla istihdama ve üretime katkılarını arttırmaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler