Vali Yavuz Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

"Cumhuriyet, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu ve dik duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama arzusunun ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir."

Vali Yavuz Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Cumhuriyet, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu ve dik duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama arzusunun ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir." ifadesini kullandı.

Vali Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 93'üncü kuruluş yıldönümünün idrak edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu ve dik duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama arzusunun ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Atatürk’ün liderliği ve yüce meclisimizin cesur kararları neticesinde elde edilen tarihi bir başarının ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Anadolu'daki bin yıllık egemenliğimizi perçinleyen ve ebedileştiren ileri görüşlü bir adımdır."

Cumhuriyet ile birçok kazanımların da elde edildiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz kazanımlar, geride bıraktığımız 93 yılda kat ettiğimiz mesafe, ülkemizin bölgesindeki ve dünyadaki itibarlı konumu, şüphesiz büyük bir iftihar vesilesidir. Kendisine çizdiği hedefler doğrultusunda milli ve manevi değerlerine bağlılığından kaynaklı, sarsılmaz bir irade ve çalışma azmiyle, kutlu yürüyüşünü sürdüren milletimiz, 78 milyon dinamik nüfusuyla, 2023'te kutlayacağımız Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümünde daha güçlü ve büyük Türkiye için belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla yürümeye devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta saygıdeğer Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kederli ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyor, gazilerimize ve ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber