Vali Yavuz'a suç duyurusunda bulundular

Sözleri tepki çekmişti.

Vali Yavuz'a suç duyurusunda bulundular
TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Küçük, geçtiğimiz günlerde Trabzon’da düzenlenen 'Artvin’de madencilik' konulu panelde Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un sarf ettiği, "Bakır üretiminin artırılmasının önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’de basın toplantısı düzenleyen TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Küçük, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) düzenlenen, 'Artvin’de Madencilik' konulu panelde konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un, “Eğer bakır ihtiyacımızın yüzde 80’nini dışarıdan ithal ediyorsak buna müdahale edeceğiz. Kimse engel olamaz. Türkiye’de bakır üretiminin artırılmasının önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız” dediğini belirtti. TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Küçük, Vali Yavuz’un bu sözleri nedeniyle, ‘Tehdit, yargılamayı etkileme, kamu yetki ve görevini kötüye kullanma yoluyla Anayasa, 657 sayılı Yasa ve Ceza Kanuna muhalefet’ gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

VALİ GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR, GÖREVİNİ BIRAKMALIDIR

Vali Yücel Yavuz’un istifa etmesini istediklerini belirterek açıklamalarını sürdüren Küçük, şöyle konuştu:

“Vali’nin bu açıklaması tehdittir ve suç işlemiştir. Yıllardır bilimsel gerçekliklere dayanarak raporlarımızı hazırlıyoruz. Hukuki mücadele eden halka karşılık şiddet dile getirilmiştir. Bilim adamı gibi açıklama yaparak, rakamları da çarpıtarak, sanki Artvin’deki madenler büyük ekonomik katkı sağlayacakmış gibi söylemlerde bulunanlar gerçekleri çarpıtmaktadır. Türkiye’de ve dünyada madencilik faaliyeti yürütülerek hiçbir ülke kalkınamamıştır. Kimler kalkınmıştır? Madenciliği yapan şirketlerin ülkeleri kalkınmıştır. Madencilik yapılan hiçbir ülke kalkınmamıştır. Cerattepe sadece bir parçadır. Cerattepe’yi geçerek parçalı maden ruhsatı alıp, Cerattepe’yi esir duruma getirecekler. Bu duruma alet olan Vali, görevini kötüye kullanmıştır. Bu sebeple görevini bırakmalıdır. Eğer bırakmazsa da devlet eliyle görevinden el çektirilmelidir.”

Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı yıllardır mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği de, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un sözlerine tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber