Üreticiye Fındıkta küllenme eğitimi!

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, külleme hastalığıyla ilgili çiftçilere yönelik eğitimlerin devam ettiği bildirildi.Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, fındık üretimi yapılan bölge ve köylerde çiftçilere fındıkta külleme hastalığ

Üreticiye Fındıkta küllenme eğitimi!

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, külleme hastalığıyla ilgili çiftçilere yönelik eğitimlerin devam ettiği bildirildi.

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, fındık üretimi yapılan bölge ve köylerde çiftçilere fındıkta külleme hastalığının seyri, zararının boyutu ve nedenlerinin anlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, eğitimlerde, hastalıkla mutlaka çiftçilerin gereken zirai mücadeleyi yapmaları istenildiği kaydedilerek, "Hastalığın bu dönemde ve gelecek yıllardaki etkisini asgariye indirmek için gerek kültürel önlemler ve gerekse kimyasal mücadele hakkında bilgi verilmekte. Çiftçilerimize özellikle önümüzdeki yıl için gerekli önlemlerin alınması gerektiği önemle belirtilmektedir. Önümüzdeki üretim sezonunda erken dönemde (nisan-mayıs) yapılacak olan koruyucu ilaçlamanın başarı oranını artırdığı vurgulanmıştır" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler