Ulugöl'den 40 KG atık çıktı!

Ordu’da özel bir bankanın Karadeniz Bölgesi'ndeki şubelerinde çalışan 50 gönüllü, ‘Geleceğe Gönüllüyüz’ programı kapsamında Ulugöl ve Çepekli Gölü’nde gerçekleştirdikleri kıyı temizliği kapsamında 40 kg atık topladı.    Yürüttüğü projelerle topluma değer

Ulugöl'den 40 KG atık çıktı!
Ordu’da özel bir bankanın Karadeniz Bölgesi'ndeki şubelerinde çalışan 50 gönüllü, ‘Geleceğe Gönüllüyüz’ programı kapsamında Ulugöl ve Çepekli Gölü’nde gerçekleştirdikleri kıyı temizliği kapsamında 40 kg atık topladı. 
 
Yürüttüğü projelerle topluma değer katmayı hedefleyen bankanın çalışanları, kıyı temizliği çalışmalarıyla bölge ekosisteminde çok önemli bir yere sahip olan Ulugöl ve Çepekli Gölü’nün doğal güzelliğinin korunmasına destek oldu.
 
Ulugöl'ün 70 metre güneyinde bulunan Çepekli Gölü ise suyun durgunluğu nedeniyle oluşan ve tüm yüzeyi kaplayan yoğun yosunun oluşturduğu görüntüsüyle orman içindeki mücevher olarak tanımlanıyor.
 
Ulugöl, 2009 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı ilan edilmişti. Taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması özelliğine sahip olan ve 80 dekarlık alanı kaplayan Ulugöl, Ordu’nun en büyük gölü konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber