Türk Sineması Trabzon’da masaya yatırılıyor

Trabzon'da 'Yerli Sinemadan Manzaralar'a bakılacak.

Türk Sineması Trabzon’da masaya yatırılıyor
Trabzon 25-27 Ekim tarihleri arasında bir yandan Türk Sineması’nın 3 klasik filmini izleme olanağına kavuşurken, diğer yandan da sinemamızın masaya yatırıldığı söyleşilere tanıklık edecek.

‘Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Etkinlikleri’ çerçevesinde ‘Yerli Sinemadan Manzaralar’ ismi altında önemli bir çalışmaya imza atılacak. 3 gün sürecek olan ve sinema tarihimizin 3 önemli filmi, yeniden sevenleriyle buluşturulurken, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyesi iki genç sinema yazarı Barış Saydam ve Murat Tolga Şen de söyleşilerle birlikte hayranlarıyla buluşacak.

GENÇ SİNEMACILAR DA KONUŞACAK

Etkinlik çerçevesinde Metin Erksan’ın “Sevmek Zamanı”, Ömer Lütfü Akat’ın “Gelin” ve Yavuz Tugrul’un “Muhsin Bey” filmleri gösterilecek. Serkan Türk’ün yönetiminde de iki genç sinema yazarı Barış Saydam ve Murat Tolga Şen, hem düşüncelerini paylaşacaklar, hem de soruları yanıtlayacaklar. Etkinliğin düzenlenmesinde Trabzonlu ünlü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı önemli rol oynarken, 25 Ekim’deki program saat 18.00’da, 27 Ekim’deki etkinlik ise saat 21.00’dea başlayacak.

Etkinliğe katılmak isteyenler herhangi bir ücret ödemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler