Turizmde sektör öğrenci buluşması

Maçka Meslek Yüksekokulu’nda turizm sektörü öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Davete, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök katıldı. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’ın

Turizmde sektör öğrenci buluşması

Maçka Meslek Yüksekokulu’nda turizm sektörü öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Davete, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök katıldı.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’ın  yaptığı açıklamada; “Trabzon beş yıllık bir tarihi var. Bu beş bin yıllık tarihin içinde coğrafik konumu önemli kılmış. Trabzon bir liman kenti. Aynı zamanda da çeşitli medeniyetlerin buluştuğu bir yer. İçinde bulunduğumuz ilçenin hemen tepesinde Sümela Manastırı bunlar çok önemli örneğidir. Medeniyetlerden bize kalan eserlerin hepsi birer turizm lokomotifi olarak işlev görmektedir.” dedi.

skru2554.jpg

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök yaptığı açıklamada Doğu Karadeniz Bölgesi yürütme Kurulu’nun Trabzon’da olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti; Seyahat acenteleri birliğinin Türkiye genelinde 38 bölgesi vardır. Bunlardan bir tanesi de Doğu Karadeniz bölgesel yürütme kuruludur. Bizim Doğu Karadeniz Bölgesi Yürütme Kurulu olarak merkezimiz Trabzon’da. Giresun, Artvin, Bayburt, Gümüşhane bizim bölgemize bağlıdır. Toplamda 116’ya varan acente grubumuz vardır. Seyahat acentesi olmak isteyen kişiler Kültür ve Turizm bakanlığına başvurması lazım. İsim hakkı alındıktan sonra TÜRSAB’a başvurulacak. Daha sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli belgeler alındıktan sonra TÜRSAB’a üye olmak gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığına 7 Bin TL’lik bir teminat veriliyor. Sonrasında belgeyi alabilmek için TÜRSAB’a da 37 bin TL para ödemeniz gerekiyor." dedi.

skru2527.jpg

Yapılan toplantı sonrasında katılımcı  Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök ve Panagia Sümela Tur Genel Müdürü Müslüm Yaylı'ya katılım belgesi verildi.

skru2558.jpgskru2561.jpgskru2564.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber