"Turistler Uzungöl'de bu yola isyan ediyor"

Doğa harikası Uzungöl-Demirkapı Yedigöller bölgesine giden Turistler bozuk yola isyan ediyor   Uzungöl-Demirkapı Yedigöller gurup yolunun yıllardır tamamlanmamasına tepkiler her gün büyüyor.   Uzungöl’e gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin görmek i

"Turistler Uzungöl'de bu yola isyan ediyor"
Doğa harikası Uzungöl-Demirkapı Yedigöller bölgesine giden Turistler bozuk yola isyan ediyor
 
Uzungöl-Demirkapı Yedigöller gurup yolunun yıllardır tamamlanmamasına tepkiler her gün büyüyor.
 
Uzungöl’e gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin görmek istediği Demirkapı Yedigöller bölgesindeki yolun bozuk olmasından dolayı turistler zor anlar yaşadığını söyleyen Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,” Yedigöller bölgesine gönderdiğimiz turistlerin yol boyunca derinliği neredeyse yarım metre çukurlarla karşılaşıyor. Onlara karşı mahcup oluyoruz. Allah aşkına yetkililer araçları ile bu yoldan hiç geçmiyor mu?" diyerek tepki gösterdi. 
 
Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her gün ortalama 8 bin aracı ile geldiği uzungöl’de her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği Haldizen Deresi vadisi üzerinde, uzungöl’e yaklaşık 10 ile 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllerde güzel bir gün geçirmek için araçlarıyla gidenler, bozuk yol yüzünden geri dönmek zorunda kalıyor. Gidenler de zor anlar yaşıyor.
 
Uzungöl-Demirkapı üst kısmında bulunan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllere, botanik amaçlı turlar ve geziler düzenlenen, Ballı köy(Anzer) İkizdere ve Bayburt bağlantı gurup yolunun mevcut hali ile, yöreyi ziyaret için gelen Turistlere eziyet yaşatıyor. Her gün yüzlerce aracın geçtiği bu güzergâhta birçok araç yolun bozuk olduğunu görünce Demirkapı mahallesinden geri dönmek zorunda kalıyor. Yedigöller bölgesine gitmek isteyen sürücüler, yolun çok bozuk ve çukurlu olmasından dolayı araçların ya kartellerini deliyor, yâda lastikleri patlayarak yolda kalıyor. Her gün çekicilerin araç çektiği yoldan gidenler pişmanlıklarını gizlemiyor.
yedigoller.jpg
"YABANCILARA MAHCUP OLUYORUZ"
Uzungöl’de faaliyet gösteren Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,”Yöreye gelen binlerce turist’e Uzungöl’ün gözbebeği olan, doğa harikası Demirkapı yedi göller bölgesini görmelerini öneriyoruz. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistlerin kullandığı araçlarıyla geçtiği Stabilize yol güzergâhında çukurlar yüzünden birçok araç zarar görüyor, “dedi. 
 
Unutulmuşluğa, ilgisizliğe ve çaresizliğe tepki gösteren Akyüz; “Adamı olanın yolları yapılırken, binlerce turistin her gün kullandığı gurup yolu neden yıllardır yapılmıyor. Bu gün yapılacak yarın yapılacak derken, bu günlere geldik. Uzungöl-Arpaözü yol ayırımına kadar daha önce parke taş olarak döşendi. Demirkapı Mahallesi arasındaki 1300 metrelik yol ihale edilmesine rağmen hala yapımına başlanmadı. Toplam 20 kilometrelik yol yapmak bu kadar mı zor? Yol güzergahı stabilize düzeyinde bile değil. Yöreye gönderdiğimiz müşterilerimiz araçlarını düşünerek geri dönüyorlar. Biz bunu özellikle yabancı turistlere anlatamıyoruz. Onlara karşı mahcup oluyoruz. Yetkililere bu yolun bir an önce acil olarak yapılması için çağrıda bulunuyoruz,” dedi.. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler