Turgay Güngör: "Süleyman Soylu ile görüşürüm"

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör; "FETÖ mağdurları için gerekirse Süleyman Soylu ile görüşürüm."

Turgay Güngör: "Süleyman Soylu ile görüşürüm"
Haber61 - Haber Servisi - Söyleşi Levent Ustabaşı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ Operasyonlarını kastederek, “At izi it izine karıştı” sözü hala kulaklarımızda…

Bunu neden söyledi? Neden bunu söyleme ihtiyacı duydu? Bazı istihbarat bilgilerinin sağlıklı yapılmadığımıydı kastettiği… Yada bazı operasyonların ciddi anlamda vahim derecede olduğu mu?

Bu sorulara hep cevap bulmaya çalıştım. Trabzon penceresinden baktım Türkiye’ye.. FETÖ operasyonları yaşanırken yapılan yanlışları izlerken bir de yapılan yanlış atamaları da kaçırmadım.. 

Diğer konu ise açığa almalar..

Muhalefet-iktidar mağdur olanlar konusunda ortak çalışabilir mi?

Bu da önemli.. Çünkü bazı şeyler ciddi anlamda çığrından çıktı.

Siyasetin tepesi ortak hareket etmeli diye düşünüyorum. Ama her geçen gün zıtlaşma kutuplaşma daha da artıyor. Maalesef durum bu.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ü mağdur başvurularını alıyorken incelerken buldum.

Sohbetimizde öne çıkanları paylaşmak istiyorum.

BAŞVURULAR 200'Ü GEÇTİ

FETÖ operasyonlarından dolayı Trabzon’da mağdurum diyerek size gelen var mı?

Gerçekten bu FETÖ kalkışımının sonuçlarında gerçek kalkışımı yapanlarla mağdur olanları ikiye ayırmak lazım. Partimize mağdurum diye gelerek başvuranların sayısı 200’ü geçti.

Her meslekten var mı?

Memur-İşçi çalışan, kamu kurumlarında çalışan öğretmen, hakim, savıcı var aralarında..

‘Biz CHP’ye gidersek işimiz olmaz, korkuyoruz. Geldiğimiz bilinmesin’ diyen var mı?

Hayır yok. Korkmuyorlar. Bu işin AK Parti’si, CHP’si yok. Burda mazlumlar, mağdurlar var. Onlar için elimden geleni yapacağım

Siz mağdur olduklarına inanıyor musunuz? 

Ben olayı şöyle boyutlandırıyorum. Okuluna, dersanesine çocuğunu verenler, Bank Asya’ya para yatıranlar, sendikasına üye olanlar bu işin içinde olan değiller. Bunlar bu işin mağdurudurlar. Biz gelenlerden bunu anlıyoruz. Biz bunlar için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunların topluma kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Yenikapı ruhuna aykırı hareket etmiyoruz.

Yenikapı ruhuna aykırı hareket ediyorlar eleştirisine ne diyorsunuz?

Bunlar bu işin mağdurudur. Yenikapı ruhuyla bunun ne alakası var. Yenikapı ruhunu o yapıyı bozacak bir çalışma içinde değiliz. Mağdur olanlar geliyor diyorlarki; ‘Biz ne yapacağız? İşimizden olduk, aşımızdan olduk. Bu işle uzaktan yakından ilgimiz yok. Tesadüfen bankalarından işlem gördük. Uygun olduğu için okuluna çocuğumuzu verdik’ Bunları devleti yönetenler teşvik etmedi mi? Yani başbakanından, cumhurbaşkanına, bugünki devleti yönetenler bu bankanın kurdelelerini kesmedi mi? Biz bunun görülmesini istiyoruz.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan beklentiniz nedir? Aynı zamanda Trabzon’un vekili bir bakan. 

Mağdur ve mazlumlara destek olsun bunların haklarını iade edelim.

Görüşür müsünüz?

Gerekirse görüşürüm. Görüşmeyi düşünürüm. Görüşme talebimiz olmadı ama o da olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler