Trabzon’un 30 Çiftçiye damızlık sığır dağıtıldı

Devletten çiftçiye damızlık süt sığırı desteği...

Trabzon’un 30 Çiftçiye damızlık sığır dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle Trabzon’un Arsin İlçesi’ne bağlı Elmaalan mahallesinde 30 çiftçiye 180 adet büyükbaş hayvan dağıtımını yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce finanse edilen ortaklar mülkiyetinde 180 baş damızlık sığır yetiştiriciliği işletmesinin açılış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Arsin Kaymakamı, belediye başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Tarım Kredi Bölge Müdürü, S.S. Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve çiftçiler katıldı.

Bir ülkenin kalkınmasında üretimin olmazsa olmaz bir olgu olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz, “Üretime yönelik geliştirilen bu projeyi çok anlamlı buluyorum. Ülke olarak bu tür projelere ihtiyacımız var. Devlet vatandaşına diyor ki; sen bana bir adım gel ben sana on adım gelirim. Yeter ki gayret gösterilsin. Çok güzel bir proje oldu. Burada üretilecek olan süt milli servettir. Hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunacak. Bu bilinçle çalışmalıyız. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen kura çekimiyle vatandaşların inekleri belirlendi. Vali ve beraberindekilerle 400 baş hayvan kapasiteli tesisin açılışını gerçekleştirirken süt sağım tesislerinde de inceleme yaptı.
Çekilen kura ile ineklerine kavuşan hak sahipleri devlete teşekkür etti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler