Trabzon’un 2017 yılı turizminden beklentileri konuşuldu

Trabzon’da “2017 Yılı Turizminden Beklentilerimiz” konulu toplantı yapıldı.

Trabzon’un 2017 yılı turizminden beklentileri konuşuldu

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından organize edilen, “2017 Yılı Turizminden Beklentilerimiz” konulu toplantı Kuhla Otel’de yapıldı.

Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Seyahat Acenteleri, Otel Temsilcileri, Özel Sağlık İşletmeleri Temsilcileri katıldı.

"BİR TÜRBÜLANS GEÇİRDİK AMA…"

Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yaptığı konuşma sonrasında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, “yeni otellerin açılması bizim için çok önemli. Bizim görevimizde bu otelleri doldurmak. Bu otellerin doluluk oranlarını inşallah arttıracağız ve turizmde iyi bir yere getireceğiz. Şimdi 2016 senesini bitirdik iyisiyle kötüsüyle 2017’ye giriyoruz. 2017 için hazırlıklarımızı yaptık. Tanıtım yapmak için fuarlara katılacağız. İnşallah geçen sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan istediğimiz hedefe ulaşırız. Ulaşımı, konaklaması, acenteleri, Sivil toplum örgütleri ile beraber, devletimizle beraber, ülkemizdeki bölgemizdeki turizmi en yüksek düzeye getirmeye çalışacağız. Ülkede istemediğimiz olaylar oldu. Karadeniz bölgesi 1-2 ayda olsa ülkede turizmin lokomotifi oldu. Bu olaylardan en ez etkilenen Karadeniz bölgesi olmuştur. Bir türbülans geçirdik, bir sarsıntı yaşadık ama bundan fazla etkilenmeyeceğimizi söyledik. 15 Temmuzdan sonra toplantı yaptık. Ülkemizin imajını düzeltmek için hep beraber bir çalışma yapalım dedik. İnternet ve sosyal medyada yurt dışındaki iştiraklerle bağlantı kurarak ülkemizin imaj çalışmalarını başlattık. Bunda da başarıya ulaştık. 2017’de hazırlıklarımızı yaptık. Gerekli ortam sağlanırsa ben inanıyorum ki geçen seneden bir kat daha fazla turisti bölgemize getirmiş olacağız. Hepimize bu anlamda görev düşüyor. 2017’den umutluyum. İnşallah daha iyi yerlere getireceğiz.” dedi.



"TURİZMİN TEK ELDEN YÜRÜTÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, “Turizmle ilgilenen herkesin ortak amacı şehrimize, bölgemize, ülkemize daha fazla turist getirmek. Bundan da ülkenin alacağı katkıyı artırmak. Bizim bugüne kadar gelmemizde takdir edilecek bir konu bölgedeki yatırımcılar. Bu yatırımcılar bu şehir bu kadar gelişemezdi. Şehrimizdeki gelişme en son verilere göre hız olarak birinci sırayı almaktadır. Biz çalışmalarımızı sürdürürken Körfez ülkeleri ve Arap turistlere yönelik yaptığımız toplantılar sonucunda 6 projemiz var. Bu günlerde bu projelerimize başlayacağız. Bunun yanında turizmin şehrimizde tek elden yürütülmesi konusunda çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımız kısa sürede bitecek. Endonezya ile yaptığımız görüşmelerde turizmin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Yaptığımız tanıtım faaliyetleri artarak devam ediyor. Sosyal medyaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sosyal medyayı körfez ülkelerindeki turistler çok iyi kullanıyor. Buradaki en küçük olumsuzluk onlara anında yansıyor. Bu olumsuzlukları mümkün mertebe yansıtmamamız gerekiyor. Basına burada çok büyük görev düşüyor. Bu konuya biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



"TAVUK ALTIN YUMURTLUYOR BİZ TAVUKLA UĞRAŞIYORUZ"

Ahmet Metin Genç, yaptıkları toplantının Bölge ve ülke adına önemli bir toplantı olduğunu belirterek, “ülkemizin en güzel bölgesinin insanlarıyız ama bu bölgede bölgesel bir zihniyetle düşünemedik şimdiye kadar. Hep şehir endeksli kaldık ve şehirlerarasında kısır çekişmeler yaşadık. Büyük, hedef koyarak ve bölgesel düşünmemiz lazım. Bölgenin ve ülkenin kalkınmasına dönük olarak düşünmemiz gereken en önemli müşterek sektörün turizm olduğu bir gerçektir. Geçtiğimiz yıl körfez ülkelerinden 450-500 Bin turist bölgemize geldi. Bu çok ciddi bir rakam. Ülkemizin içinden geçtiği duruma rağmen bu kadar turistin gelmesi bu sektöre daha çok eğilmemiz gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Bölge nazarında tercih sebebi olmamızı sağlayan çok ciddi güzelliklerimiz var. Tabiatımız, yaylalarımız, dağlarımız birinci sırada tercih sebebi olmuştur. Bunun yanısıra bu bölgenin kültür sanat ve tarihi güzelliklerin yoğun olduğu bir bölge olması nedeniyle de çok ciddi manada tercih sebebidir.  Biz bu konuyu işin içindeki bütün paydaşlarla top yekûn düşünmek zorundayız. Böyle bir eksiğimiz var. Şuanda biz kolektif düşünmüyoruz. Turizmin tek elden yönetildiği sistematik bir kurumsal yapımız yok. Eksiklerimizi tespit edip bir kolektif aklın olacağı bir sistem geliştirmemiz lazım. Artan sayıda bir turizm potansiyelimiz var. Bunu geliştirmemiz lazım. İki çok önemli konu var. Var olan güzelliğimizi tanıtmak ve gelen ziyaretçiye profesyonel şekilde davranabilmek. Burada da ciddi eksiğimiz var. Bu işi süreklilik arzeden bir konuma taşımamız lazım. Tavuk altın yumurtluyor biz tavukla uğraşıyoruz. Bu sektör çok hassas bir sektör. En küçük bir olayda hemen karalama kampanyasına dönüştürülebilir. Herkesin profesyonel şekilde düşünmesi lazım. Gelen ziyaretçilerimizin buranın reklamını yapması lazım. Bu iş bu şekilde yürür. Biraz daha iyi geniş çaplı düşünmemiz lazım. Bu konuda bütün bölgeyi bütüncül bir yapıda düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.



Konuşmalar sonrasında katılımcılara Kuveyt’te yapılacak olan sağlık turizmi fuarı için bir tanıtım yapıldı.











HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler