"Trabzon’u planlıyoruz"

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Deneyim Paylaşımı Programı Rize’de gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ilçelerinde yaşanan heyelan olaylarında yardımları nedeniyle teşekkür eden Arhavi Belediye Başkanı

"Trabzon’u planlıyoruz"

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Deneyim Paylaşımı Programı Rize’de gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ilçelerinde yaşanan heyelan olaylarında yardımları nedeniyle teşekkür eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız tüm imkânlarıyla yanımızda oldu. Kendilerine ve tüm mesai arkadaşlarına Arhavi halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Deneyim Paylaşımı Programı Rize’de gerçekleştirildi. Birlik Başkanı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu Trabzon’daki yoğun programı nedeniyle, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın temsil ettiği toplantıda il, ilçe ve belde belediye başkanları hazır bulundu.

dsc_9594.jpg

TRABZON’U PLANLIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap deneyimlerini katılımcılara aktardı…

Kasap’ın ardından söz alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, büyük projelerin gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bu projelerin gerçekleştirilmesi için kamu kaynaklarının kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Çolak, “Bu büyük projeleri belediye bütçeleri ile gerçekleştiremezsiniz. Çünkü belediye bütçeleri bu işlere yetmez. İşte bu nedenle bizler şehirlerimizi, ilçelerimizi geliştirmek istiyorsak mutlaka kamu kaynaklarından yararlanmayı başarmalıyız. Bunu başarabildiğimiz takdirde başarılı oluruz. Türkiye’nin planlanması gerekiyor. Havaalanı nerede yapılacak, demiryolu nereden geçecek, hastaneler nerede olacak, bu kararların üst ölçekte verilmesi gerekiyor. Maalesef Türkiye’de planlama süreci daha yeni başlıyor. Bunları yapabilmek için Trabzon’un çevre düzenleme planını yaptık. Trabzon’u hangi ilçesinde ne yapılacak, hangi ilçesi ne şekilde gelişecek, bunların ana kararlarını vereceğimiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

dsc_9586-001.jpg

DÖNÜŞÜMLER SÜRÜYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de toplantıda deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Genç konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Belediye başkanlığı hizmet makamı. Aslolan hizmet etmek. Katılımcı belediye başkanlığının gereği olarak bizler halk günleri yapıyoruz. Halk günleriyle halkımızla temasta bulunmak, taleplerini dinlemek ve çözebildiğimiz oranda sorunları çözebilmek çok önemli. Trabzon merkezde Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2009 sonrası çok ciddi şekilde başlattığı kentsel dönüşüm projelerini bizde devam ettiriyoruz. Bu projeleri büyük oranda Büyükşehir Belediyemiz devam ettiriyor. 2009 yılında şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımızın seçim çalışmalarına katıldığımda gördüm ki Trabzon’a yapan değil yıkan başkan lazım. Trabzon’da bu yapılıyor.”

dsc_9573.jpg

TEŞEKKÜR EDERİZ

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ise konuşmasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçelerinde yaşanan heyelan olaylarında yardımları nedeniyle teşekkür etti. Hekimoğlu, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız tüm imkânlarıyla yanımızda oldu. Kendilerine ve tüm mesai arkadaşlarına Arhavi halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber