"Trabzon'u beraber ayağa kaldıracağız"

Başkan Ahmet Metin Genç Ortahisar Ziraat Odasını ziyaret etti. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yeni kurulan Ortahisar Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Başkan Genç'i karşılayan Ortahisar Ziraat Odası Başkanı

"Trabzon'u beraber ayağa kaldıracağız"

Başkan Ahmet Metin Genç Ortahisar Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yeni kurulan Ortahisar Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Başkan Genç'i karşılayan Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapacakları çalışmalarla ilgili Başkan Genç'ten destek istedi. 

Bekar, "Ortahisar Belediye Başkanımızı, Ziraat Odamızda ağırlamaktan büyük bir gurur ve şeref duyuyoruz. Belediye başkanımızın bizleri ziyareti çok büyük bir anlam ifade ediyor. Kuruluşundan sonra Ziraat Odamızı ilk ziyaret eden Belediye Başkanımız olmanız hasebiyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler, muhtarlarımız ve sizlerle bu çalışmaları yürüteceğiz. Bu açıdan baktığımız zamanda sizlerin desteklerinize çok ihtiyacımız olacak. İnşallah Trabzon'u hep beraber ayağa kaldıracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerine yer verdi.

"TRABZON HURMASI, LİKAPA VE KİVİ YETİŞTİRELİM"

Trabzon'un, Gaziantep gibi bir sanayi şehri olmadığına ve halkın büyük bir kısmının geçiminin tarım ve ziraata dayalı olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, bu nedenle halkın bu konuda teşvik edilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Çay ve fındığın dışında likapa (mavi yemiş), kivi ve Trabzon hurması gibi yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünlerin de desteklenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, "Küçük ve orta ölçeğe yakın sanayi ağırlıklı bir yapıda olduğu için ilçemizde tarımsal faaliyetler çok önemli. Halkımızın büyük bir kısmı geçimini tarım ürünlerinden sağlıyor. Fındık, çay dışında da yeni tarım ürünleri yetiştirebilmeliyiz. Likapa, kivi, Trabzon hurması gibi zirai ve ekonomik değeri olan ürünlerimizi teşvik etmemiz lazım. Dolayısıyla sizin oda olarak belediyemizle olan müşterek çalışmalarınız ve devletimizin teşviki bu konuda çok önemli. Şu anda belediyemiz 320 bin nüfusa ulaştı. Büyük bir ilçeyiz. İlçede yaşayan insanların öneli bir kısmı da sizin de temsil etmekte olduğunuz ziraat işiyle iştigal etmekte. Sizin başkanlığınızda bu işin ehli olan ve temsil makamında bulunan insanlardan müteşekkil bir yönetim ile ziraatta başarılı çalışmalar yapacağınıza yürekten inanıyorum. Tabi ki Ortahisar Belediyesi ile müşterek çalışmalarınız da olacaktır. Yapacağınız bu çalışmalarda sonuna kadar arkanızdayız. Bize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız" dedi.

2015 YILINDA 1.1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTIK

Trabzon aynı zamanda üretilen tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir şehir olduğunu ifade eden Genç, "Bugüne kadar lokal olarak bazı mahallelerimizde çalışmalarımız oldu. Ama bundan sonra Tos, Akyazı, Çimenli gibi mahallelerimizde olan sera gibi tarımsal çalışmaları bundan sonra sizin koordinasyonunuzla birlikte daha teşvik edici bir şekilde yürüteceğiz. Devletimizin ciddi teşvikleri var. İl olarak da yeter miktarda orta ve büyük ölçekte sanayiye sahip olamadığımız için bizim tarım noktasında ciddi teşvik edici olmamız lazım. Küçük ve orta ölçekli sanayimiz olduğu için tarımsal faaliyetler önemli. Sanayileşmeye devam eden, bu konuda atılım yapan bir şehir de değiliz. O nedenle tarım yönümüzü öne çıkarmalıyız. Trabzon aynı zamanda üretilen tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir şehir. 2015 yılında 1.1 milyar dolar ihracat yaptık. Bundan sonra da hep beraber el birliğiyle bu hizmetleri ve çalışmaları yaparız diye düşünüyorum. Ben tekrar yönetim kurulu üyelerini ve sizleri tebrik ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber