Trabzonlulara çöp uyarısı

Çöplerinizi belirlenen saatlerde çıkarın.

Trabzonlulara çöp uyarısı
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çöp uyarısı yapıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sıcak yaz günlerinde vatandaşlardan herhangi bir kirliliğe ve kökü kokuya sebebiyet verilmemesi için çöplerini belediye tarafından belirlenen 19.00-20.00 saatleri arasında dışarıya çıkarmalarını istedi. 

Konuyla ilgili, "Sıcakların artmasından dolayı vatandaşlarımızın özellikle çöp saatlerine uyması ve bu konuda hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyoruz" diyen Başkan Genç uyarılarına şöyle devam etti: 

"Yaz aylarında ilçemizde çöp üretimi oldukça artıyor. Ekiplerimiz günde ortalama 315 ton çöp topluyor. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın belediyeler tarafından belirlenen saatlerde çöplerini dışarıya çıkarmaları ve belirlenen alanlara bırakmaları şehrimizin temizliği ve hijyeni açısından çok büyük önem arz ediyor. Turizm sezonu içinde bulunduğumuz bu zaman diliminde şehrimizin imajını zedeleyecek görüntü kirliliğini önlemeliyiz. Sıcakların artması nedeniyle çöplerden yayılan kötü kokulardan vatandaşlar rahatsız oluyor. Hatta bazı yerlerde kötü koku nedeniyle vatandaşlar camlarını açmakta bile zorlanıyor. Çöp konteyneri olmayan yerlerde zamanından önce, gelişigüzel bir şekilde sokaklara bırakılan çöp yığınları hoş olmayan görüntülere sebebiyet vererek çevre sağlığını da tehlikeye atıyor. Zamanından önce sokaklara bırakılan çöplerde biriken mikrop ve sinekler de sağlığımızı tehdit ediyor. Bunun için çöplerin mümkünse poşetler içinde ve ağzı kapalı bir şekilde dışarıya çıkarılması gerekiyor. Sokaklarda oynayan çocuklarımızın bu mikroplar ve sineklerden hastalık kapmaması işten bile değil. Ayrıca çöpler nedeniyle sivrisinek vb. böcekler çoğalarak vatandaşları da rahatsız ediyor. Bir de bu çöpler yemek bulmak amacıyla sokak hayvanları tarafından karıştırılınca bulundukları ortama yayılarak çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımızın şehrimizin sağlığı ve imajı açısından daha hassas davranmalarını rica ediyoruz."

"Çöpler ayrıştırılarak atılmalı"

Çöplerin geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlanması için ayrıştırılıp konteynırlara atılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Çöp konusunda dikkatli olunması gereken diğer bir husus da geri dönüşümü mümkün olan kağıt, cam, plastik, teneke vb. atıkları vatandaşlarımız belediyelerin bu çöpler için tahsis ettiği konteynırlara atılmasıdır. Bu şekilde geri dönüşümü mümkün olana kağıt, cam, plastik vb. maddeler için ağaçlar kesilmeyecek veyahut hammadde kaynakları gereksiz bir şekilde tüketilmeyecektir. Böylece hem çöpleri depolama sorunu ortadan kalkacak hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır. Zira bu amaçla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çöplerin geri dönüşümü için tesis kurulmuştur. Daha temiz bir Ortahisar için herkes çöp konusunda daha duyarlı davranmalıdır. Vatandaşlarımız çöple ilgili her türlü talep ve şikayetlerini Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz 444 61 44 numaralı çöp hattımıza bildirebilirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber