Trabzonlu şehidin ismi okula verilecek

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin hain pususunda şehit düşen Komiser Ahmet Çamur’un öğrenim gördüğü Çaykara İmam Hatip Lisesi’ne adının verilmesi ile ilgili Çaykara’da çalışma başlatıldı. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konuyla ilgili yazı

Trabzonlu şehidin ismi okula verilecek

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin hain pususunda şehit düşen Komiser Ahmet Çamur’un öğrenim gördüğü Çaykara İmam Hatip Lisesi’ne adının verilmesi ile ilgili Çaykara’da çalışma başlatıldı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konuyla ilgili yazışmaların yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayının beklendiğini söyledi. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konuyla ilgili girişimleri yaptıklarını belirterek, “Girişimlerimiz sonucu Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şehidimiz Ahmet Çamur’un isminin okuduğu okul olan Çaykara İmam Hatip Lisesi’ne verilmesi için gerekli yazıyı Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdı. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı da onaylarsa Çaykara İmam Hatip Lisesi’nin ismi Çaykara Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Lisesi ismiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edecektir. Şehidimizin ismi böylelikle oldukça anlamlı bir kurumda yaşatılacaktır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili yerel internet siteleri de bir anket düzenleyerek şehit Ahmet Çamur’un isminin okuduğu okul olan Çaykara İmam Hatip Lisesi’ne verilmesi noktasında destek istedi. Trabzon Çaykara doğumlu olan Özel Harekât Dairesi Başkanlığı’nda görevli Komiser Ahmet Çamur, 15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkâri Şemdinli'de teröristlerle çatışırken şehit olmuş ve önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle, Çaykara’da toprağa verilmişti. Çamur, evli ve 3 çocuk babasıydı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler