Trabzonlu milli şef Londra yolunda!

Trabzonlu milli aşçı Salih Kartal, dünya şampiyonasına nasıl hazırlandığını anlattı.   Türkiye Aşçılar Mili Takımında 2 yıldır yer alan Salih Kartal, Londra’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na memleketi Trabzon’da hazırlanıyor. Trabzon Hilton Garden In

Trabzonlu milli şef Londra yolunda!
Trabzonlu milli aşçı Salih Kartal, dünya şampiyonasına nasıl hazırlandığını anlattı.

Türkiye Aşçılar Mili Takımında 2 yıldır yer alan Salih Kartal, Londra’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na memleketi Trabzon’da hazırlanıyor. Trabzon Hilton Garden Inn Otel’in mutfak şefi Salih Kartal, 3 dalda Türkiye’yi temsil edecek. İlki restoran tabağı, ikincisi dekor, üçüncüsü ise canlı yemek performansı olacak. 

3 kez Yılın Altın Türk Şefi, toplamda ise 7 kupa,10 altın madalyası bulunan milli aşçıbaşı Kartal, “Londra’dan önce İstanbul’da Gastronomi Yarışması’na katılacağım. Bu yarışma Şubat’ın 14’ünde olacak. Daha sonra Londra’ya gideceğiz” dedi.

2 AYDIR HAZIRLANIYORUZ

18 kişilik milli aşçı ekibinde yer alacak olan Kartal, “2 aydır sürekli hazırlanıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla farklı tad farklı karışım yapmaya çalışıyoruz. Bazı günler 20 saat mutfaktan çıkamadığım oluyor. Ama ben şuna inanıyorum; zahmetsiz rahmet olmaz. Çalışarak en iyiyi dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BİR TABAK 30 AŞAMADAN GEÇİYOR

Aşçılık yarışmasının basit görüldüğünü fakat dünyanın en ciddi, prestijli ve zor yarışması olduğunu ifade eden Salih Kartal, “Mesela bir tabağı hazırlarken en az 25-30 aşamadan geçiyor. Yemeğin proteini, karbonhidratını, kıtırı, püresi, renk uyumu, kokusu bunun gibi noktaları defalarca gözden geçirmek zorundasınız. Bir yemeği hazırlamanın matematiksel aşamaları var. Yemeğin her bir ürünü miktarlarına, gramajlarına kadar tek tek hesaplanmalıdır” diyerek konuştu.

EN İYİ MUTFAK TÜRKİYE’NİN 

“Dünyanın en iyi ve en leziz mutfağı Osmanlı-Türk mutfağıdır” diyen Kartal şunları söyledi; “Aynen öyle. Dünyanın en çeşitli en leziz mutfağı Türkiye’dedir. Türkiye’nin menüsü, yemek çeşitleri gibi bulamazsınız. İddia ediyorum.” 
Salih Kartal aynı zamanda Hilton Oteller Zinciri’nde çalışan en genç mutfak şefi olma özelliğine sahip. 

Şef Salih Kartal’ın 10 maddelik en leziz yemek tarifi işte şöyle; 

1- Yemek rahatsız etmemeli
2- Renk uyumu olmalı
3- Kokusu 
4- Besin değerleri 
5- Et ve sebze uyumu
6- Garnitürün yemekle uyumu
7- Soslar, püreler ve kıtırların dengesi
8- Yemeğin sıcaklığı
9- Porsiyonların gramajlaması
10- Pişirme tekniğinin doğru olması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber