Trabzon'dan Suriye'ye Ekmek kampanyası

Haber61.Net – Haber Servisi – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Züftü kalma, “ Suriye'de günlük ekmek üretiminin 200 bine çıktığını belirterek, "Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günde 20 ton un işliyoru

Trabzon'dan Suriye'ye Ekmek kampanyası

Haber61.Net – Haber Servisi – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Züftü kalma, “ Suriye'de günlük ekmek üretiminin 200 bine çıktığını belirterek, "Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günde 20 ton un işliyoruz. Bu ekmekler Suriye'nin içindeki yerlere de ulaştırılıyor" dedi.

Kalma, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yapmış olduğu açıklamada,, ekmeğin fiyatının bin 100-bin 300 Suriye lirasına (15-17 lira)  yükseldiği ülke için "Acil Una İhtiyaç Var" sloganıyla kampanya başlattıklarını anlattı.

Suriye'de ve Türkiye sınırındaki yerlerde en önemli ihtiyacın gıda olduğunu belirten Kalma, insanların barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşıladıklarını kaydetti.

Kalma,  Suriye'nin içerisinde ve kamplarda sürekli olarak ekmek ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Kullanılan un büyük oranda Türkiye'den geliyor, çünkü Suriye'de 4 yıldır sağlıklı bir şekilde tarım ve ticaret yapılamıyor. İHH olarak son üç yıldır gerek Reyhanlı'daki fırınımızdan gerek bölgedeki sivil toplum kuruluşlarından un bağışı alıyoruz. Bunlar ekmek yapılarak kamplara ve çadır kentlere gönderiliyor."

Zaman zaman un kampanyası için çağrı yaptıklarını dile getiren Kalma, şöyle devam etti:

"Ekmek kış aylarında daha fazla tüketiliyor. Kilis'teki fırınımızda sürekli olarak ekmek üretiyoruz. Bu nedenle havaların soğumaya başladığı şu dönemde unu önemsiyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düşüyor. Bu kuruluşlar ve şirketler kamyon bazında bu yardımı yaparlarsa daha faydalı olur."

Züftü Kalma, İHH olarak Reyhanlı ve Kilis'teki fırınlarında günde iki vardiya halinde ekmek ürettiklerini anlatarak, "Günlük ekmek üretimimizin 200 bine çıktığı zamanlar oluyor. Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günde 20 ton un işliyoruz. Bu ekmekler Suriye'nin içindeki yerlere de ulaştırılıyor" diye konuştu

Yardım etmek isteyen Vatandaşlara, Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardim Derneği Albarakatürk Trabzon Şubesi İBAN TR02 0020 3000 0154 4789 0000 01

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber