Trabzon'dan Sarıkamış'a uğurlandılar

SARIKAMIŞ şehitlerini anmak için İstanbul'dan Kars'a 1840 kilometre pedal çevirecek olan Sarıkamış Bisiklet Grubu sporcuları Trabzon’a ulaştı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından kent toprağı verilen bisikletçiler, düzenlenen törenle Sarıkamış'a uğur

Trabzon'dan Sarıkamış'a uğurlandılar
SARIKAMIŞ şehitlerini anmak için İstanbul'dan Kars'a 1840 kilometre pedal çevirecek olan Sarıkamış Bisiklet Grubu sporcuları Trabzon’a ulaştı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından kent toprağı verilen bisikletçiler, düzenlenen törenle Sarıkamış'a uğurlandı.
 
Bisiklet Federasyonu tarafından Sarıkamış Harekâtı’nın 101'inci yılında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu kapsamında İstanbul’dan yola çıkan bisiklet sporcuları için Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, tarihin yaşatılması noktasında bu tur ruha herkesin ihtiyacının olduğunu belirterek, "Onların hatırasını yaşatmaya, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya ihtiyacımız var. İşte bu yüzden o hatırayı yaşatmak için 7’den 77’ye insanlar seferber oluyor. Bu genç sporcularımız şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için İstanbul’dan yola çıktılar. Bu ruha hepimizin ihtiyacımız var. Bu coğrafyanın Türk yurdu olarak sonsuza dek kalması için bu hatıranın yaşatılması gerekiyor" dedi.
bisi.jpg
 
AMAÇ TARİH BİLİNCİNİ AŞILAMAK
 
Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Tuna Akyüz ise amaçlarının genç nesillere tarih bilincini aşılamak olduğunu ifade ederek, "Amacımız 1995 yılının zemheri ayında donarak ebediyete intikal eden 90 bin şehidimize minnet borcumuzu ödemek, gençlerimize tarih bilincini aşılamak üzere bisiklet sporu ve sporcuları ile bin 840 kilometre yol kat ederek bu tarihi geçmişe dikkat çekmektir. Bugün Trabzon’dan yola çıkıyoruz ve Gümüşhane-Bayburt-Horasan ve Sarıkamış’a bu toprağı ulaştıracağız" diye konuştu.
 
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan bisikletçilere Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından kent toprağı verilerek, düzenlenen törenle Sarıkamış'a uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber