Trabzon'dan Cerattepe'ye mesaj

Trabzon Artvinliler Derneğinden  Artvin Cerattepe`te maden çıkarılması için yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklama geldi. Dernek başkanı Ahmet Külekçi “Biz bu hassas süreçte yaşananları aklı-selim bir şekilde takip ediyoruz. Cerrattepe konusunda dün ne

Trabzon'dan Cerattepe'ye mesaj

Trabzon Artvinliler Derneğinden  Artvin Cerattepe`te maden çıkarılması için yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklama geldi. Dernek başkanı Ahmet Külekçi “Biz bu hassas süreçte yaşananları aklı-selim bir şekilde takip ediyoruz. Cerrattepe konusunda dün ne diyorsak bugünde aynı noktadayız ve Artvin halkının yanındayız” dedi .Külekçi tepkilerin ve eylemlerin meşru zemin içinde yürümesini gerektiğini de belirterek “Bizler adaletin doğru karar vereceğini  ve eninden sonunda doğanın kazanacağını umut ediyoruz .  Artvin halkının ve gelecek nesillerin sağlığını riske atacak hiç-bir girişime asla destek vermeyeceğiz” dedi. 

Maden sahasının Turizm Merkezi olduğunu ifade eden  Külekçi  Kafkasör Yaylasının Karadeniz'in doğal yaşlı ormanlarını barındırdığını belirterek şunları söyledi: “ Artvin’in kalbi konumunda bu alan yaşlı ormanlarla  25'i endemik 2 bin çeşit bitki türü ile vaşak, karaca, boz ayı gibi yaban hayvanlarının yaşam yeri. Ayrıca Türkiye'nin önemli yırtıcı kuş göç yollarının başında geliyor. Artvin'in içme suyu kaynaklarını da barındıran Kafkasör Yaylası görülmeye değer doğal güzelliklere sahip. Biz buraların yok edilmesine zarar görmesine karşıyız. Yargı henüz son sözünü söylemeden, bu güzel ve eşsiz doğanın talan edilmesine karşı duruyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber