Trabzon'da zabıtalara direnen esnaf konuştu

Bıçakla polis ve zabıtalara direnen esnaf: “Görüntüleri izledikten sonra utandım” 

Trabzon'da zabıtalara direnen esnaf konuştu
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yol üzerindeki masalarını kaldırmaya çalışan zabıtalarla tartışıp bıçakla direnen esnaf o anları anlattı. 

Trabzon’da yol üzerindeki masalarını kaldırmaya çalışan zabıta görevlileriyle tartıştıktan sonra bıçakla polislere direnen Halit Şahin, görüntüleri izledikten sonra pişman olduğunu söyledi. 

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde çay ocağı işleten Halit Şahin, önceki gün yol üzerinde bulunan masalarını kaldırmak isteyen zabıta görevlileriyle tartışmış ve eline aldığı bıçakla polislere direnmişti. Polis ekipleri tarafından ikna edilen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kanuni yollardan her şeyi denediğini belirtti. Şahin, “20 günden fazladır belediyedeyim. Şu evrak bu evrak bunların hepsini yaptık. İş artık öyle bir noktaya geldi ki benlikten çıktı. Masalarımın işgaliyesi verilmiş. Birilerinin çekememezliği, birilerinin rant kavgası bu olayları bu hale getirdi. Derdimiz sadece kendi derdimizi anlatmak değil. Trabzon’un büyük bir kanayan yarası var. Belediye ile olsun, çalışanlarla olsun ya da zabıta ile olsun veya haksızlıklar olsun bunu anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Dört masayı almaya 100 kişinin geldiğini söyleyen Şahin, “Buraya tebligat yapmışlar, bir gün sonrasına saat vermişler. Saati gelmeden buraya kaldırmaya geldiler. Çevik kuvvet, zabıta toplamda 100 kişi gelmişler. Ben tek bir kişiyim. Dört tane masayı almaya 100 kişi geliyorsun. Sebep istemiyoruz. Sebep, zamanında uygunsuz verilmiş. Asıl araştırılması gereken bunlar. Eğer burası 6 ay önce resmi olarak verilmişse, 6 ay sonra kaldır deniliyorsa bunun altına da biz sana verdik kaldır diyebiliriz diyorlarsa o zaman tek bir kişiye adalet uygulanmasın. Adalet herkese eşit olmak zorunda. Benim yerim üçüncü katta, alt kata uygun değil diyorlar. Trabzon’un birçok yerinde girin pasajlara bakın birinci katta olanlar üçüncü kata çay vermiyor mu? Trabzon’u bilen iyi bilir, burada yerler dardır” şeklinde konuştu.

“Görüntüleri izledikten sonra utandım”

Eline bıçağı alarak zararını göstermeye çalıştığını anlatan Şahin, “O an küfür ettim evet doğru, bende izledikten sonra utandım. Görüntüleri izledim sırtımı duvara dayadım, karşımda 100 kişi var. Elimde bıçak önümde bir masa, 2 sandalye var. Sınır koydum, yaklaşmayın diyorum. Diyorlar ki bana öldürecektin, kendine zarar verecektin. Ben bir liraya çay satıyorum. Kendime zarar vermek değil, zararımı göstermeye çalışıyordum. Küfür etmişim, iyi mi ettim. Kötü ettim, keşke etmeseydim. Niye ettirdiler diye sormak lazım. Adliyeye, savcılığa gittik, ben de suç duyurusunda bulundum. İddiamı da söyledim. Hakaret suçundan adliyeye sevk edildim, şartlı olarak salıverildim. Haftanın iki günü imza atacağım. Belediye başkanından randevu istedik, bir türlü kendisine ulaşamadık. Ben esnafım, benim partim yok. Saçım, sakalım uzun diye beni farklı yerlere çekmeye çalıştılar” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber