Trabzon'da yapay kalp hayat kurtardı

Trabzon'da kalbi duran Murat Özdemir isimli vatandaş kalple aynı görevi yapan "yapay kalp" ile yaşama tutundu.   Ovit Tüneli'nde jeoloji mühendisi olarak çalışan Murat Özdemir, 2 ay önce grip oldu. Dinlenme evresinde yeniden hastalanan Özdemir,  Ahi Evren

Trabzon'da yapay kalp hayat kurtardı
Trabzon'da kalbi duran Murat Özdemir isimli vatandaş kalple aynı görevi yapan "yapay kalp" ile yaşama tutundu.
 
Ovit Tüneli'nde jeoloji mühendisi olarak çalışan Murat Özdemir, 2 ay önce grip oldu. Dinlenme evresinde yeniden hastalanan Özdemir,  Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 
 
Burada kalbi duran ve masajla çalıştırılan Özdemir, yoğun bakımda tedaviye alındı. Kalp Damar cerrahisi bölümünde görev yapan Doç. Dr. İlker Mataracı ve Opr. Dr. Muhammet Onur Hanedan, hastanın duran kalbinin yerine işlem yapacak olan "Extra Corporeal Membrane Oxygenation" (ECMO) cihazına bağlanması kararlaştırıldı.
 
Belirli bir süre boyunca hastanın kalp fonksiyonlarını yerine getirmesi amacıyla uzmanlar gerekli operasyonu gerçekleştirdi. Hastanın boynundaki atar damarı ve kasıkta bulunan büyük toplar damarına takılarak kalbe giden katater ile alınan kanı ECMO'dan geçirilip oksijenlendirilerek kalbe aktarıldı
 
Hasta Özdemir, kalp nakli gerekebileceği olasılığı üstüne cihaza bağlı olarak TSK'nın ambulans uçağıyla İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hasta burada yapılan tedavi ile kalp kası fonksiyonunu toparlanarak cihazdan ayrıldı. Özdemir bu hastanede 20 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.
 
Taburcu edilmesinin ardından Özdemir, Trabzon'a gelerek hastanenin başhekiminden tedavisinde katkısı olan uzman, hemşire ve personele teşekkürlerini iletti.
 
Özdemir yaptığı açıklamada bildiği bir hastalığının olmadığını söyleyerek "Aniden olan birşeydi. Sıkıntılı günleri çok şükür atlatabildim. Kalp yetmezliği teşhisi nedeniyle tedavim devam ediyor. Hem Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi hem de Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktorlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber