Trabzon'da Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon’da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirlikleri kapatılarak yerine Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü

Trabzon'da Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon’da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirlikleri kapatılarak yerine Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu.

Uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda yeni döneme girildi. Uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ilk olarak 2014 yılı Ekim ayında Narkotim Projesi hayata geçirilerek, her ilde Narkotim ekipleri kurulmuş ve bu ekipler KOM Şube Müdürlüğü bünyesinde Narkotim Büro Amirliğinde göreve başlamıştı. Bununla birlikte uyuşturucuyla mücadelenin ulusal ve uluslararası alanda devam etmesi, dünyadaki gelişmelerin takip edilerek çağın gerekleri doğrultusunda personelin eğitimi ve teknik kapasitenin geliştirilmesi, yeni çıkan zararlı maddeleri hızla tespit edip etkin tedbirlerin alınması amacıyla, 05.06.2015 tarihli İçişleri Bakanlığının onayı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde de Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı kuruldu. Bu hizmetlerin taşra teşkilatında da etkin yürütülmesi amacıyla 81 ilin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü bünyesindeki Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirlikleri kapatılarak yerine Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüklerinin kurulduğu açıklandı.

TRABZON, YENİ ŞUBESİ VE ALT BİRİMİYLE GÖREVDE

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü bünyesindeki Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirlikleri kapatılarak, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü alt birimiyle birlikte kurularak göreve başladı. Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü yeni alt birimleri şöyle:

“Afyon ve türevleri, Kenevir ve türevleri, Koka ve türevleri, Hudut kapıları, Sentetik ve ara kimyasallar, Madde kullanımıyla mücadele, Sokak suçları, Bilgi teknolojileri, İstatistik, Narkotik köpek ve Teknik operasyon.”

Öte yandan Haber61.Net Haber Merkezinden Şükrü Üçüncü’nün ulaştığı bilgiye göre; Narkotimlerin 6 ay içersinde Trabzon’da yapmış olduğu çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Narkotimlerin ele geçirdikleri;

Kubar Esrar 15 Kilo

Toz Esrar 2 Kilo 500 gram

Takoz Esrar 450 gram

Plaka Esrar 3 gram

Marok 345 Adet

Ectasy 2 bin 976

Bonzai 798 gram

Eroin 40 gram

Kokain 1 gram

Kenevir 75 kök

Silah ve Fişek 3 adet tabanca 60 adet fişek

Kaçak Sigara 6 bin 60 adet

Dinamit Fünyesi 13 adet

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler