Trabzon'da Sosyal Medya sapıklarına karşı eğitim verildi

 Haber61 – Haber Servisi – Türkiye Genelinde sosyal medya üzerinde artan ‘cinsel istismar suçları’ Emniyet Genel Müdürlüğünü (EGM) harekete geçirdi.

Trabzon'da Sosyal Medya sapıklarına karşı eğitim verildi

 Haber61 – Haber Servisi – Türkiye Genelinde sosyal medya üzerinde artan ‘cinsel istismar suçları’ Emniyet Genel Müdürlüğünü (EGM) harekete geçirdi. EGM yurt genelinde sosyal medya üzerinden artan bu tür suçların önüne geçmek için çalışma başlattı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü; SİBER Suçlar Şubesi, bu kampsam da ilçelerde bulunan okulları gezerek güvenli sosyal medya eğitimi veriyor.

Ortahisar, Şalpazarı, Vakfıkebir ve Akçaabat’ta bulunan okullara giden Trabzon SİBER polisleri burada öğrencilere güvenli sosyal medya üzerine seminerler verdi. Eğitimin amacı ‘gençleri sosyal sapıklara’ karşı korumak. Polis ekipleri özel olarak hazırladıkları kitapçıkları öğrencilere dağıttı. 1255 öğrenci bu seminerlerde bilgilendi.

Son dönemlerde ülke genelinde cinsel istismar suçlarının artışı endişe verici boyutlara çıktığı biliniyordu.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber