Trabzon'da polise ateş ettiler... İki ayrı kovalamaca film gibi...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da iki ayrı nokta da uygulama yapan, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Amerikan polislerini aratamayan nefes kesen iki ayrı kovalamaca yaşadı. İlk kovalamaca Akçaabat’ta meydana geldi. Haber6

Trabzon'da polise ateş ettiler... İki ayrı kovalamaca film gibi...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da iki ayrı nokta da uygulama yapan, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Amerikan polislerini aratamayan nefes kesen iki ayrı kovalamaca yaşadı. İlk kovalamaca Akçaabat’ta meydana geldi. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; İlçe girişinde uygulama KOM ekipleri, karşı yönden gelen bir aracın kendilerini fark ederek alt yoldan girerek kaçmak istediğini fark etti.

POLİSE ATEŞ ETTİLER

Bu durum üzerine iki KOM polisi, alt sokağa inerek şahısları durdurmak istedi. Bu esnada aracın arka kapısını açan bir şahıs polislere doğrultmuş olduğu silah ile 5 el ateş etti. Şahısların aracından gelen silah sesleri üzerine polis ekipleri siper alarak araca ateş etmek istediği sırada araba içerisinde 3 kişinin daha olduğunu fark ederek sivillerin yaralanamaması için vaz geçti. Duruma diğer polisler de müdahil olunca kovalamaca başladı.

ÇOK KAÇAMADILAR

Şüpheli araç, ilçenin çıkışında KOM ekipleri tarafından durduruldu. Araç içerisinde bulunan iki si kadın 3 kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen şahıslar burada vermiş oldukları ifade de polise ateş edn kişinin İ.T, adında bir kişi olduğunu öne sürdü. Daha sonra ekipler şüpheli şahısları Jandarma’ya teslim etti. Olay yerinde yapılan incelemede Polislere ateş edilen silahın kurusıkı olduğu ortaya çıktı. İ.T’nin ise araçtan atlayarak kaçtığı öğrenildi.

YİNE AYNI NOKTA DA

Bir diğer kovalamaca ise 04:00 sularında meydana geldi. Yine aynı noktada KOM ekipleri durumundan şüphelenilen bir cipi durdurmak istedi. Araç uygulama noktasında kendilerini durdurmak isteyen polislerin üzerine kırdı. Polisler, cipin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Bu sırada ekipler, şahısları uyarmak amaçlı 3 el havaya ateş etti. Araç içerisinde bulunan şahıslar ise buna da aldırış etmeden kaçamaya devam etti.

50 KM KOVALAMACA

Şahısların yakalanması için kovalamaca başladı. 50 KM boyunca iki polis arabası ve şahısların bulunduğu araç arasında amansız bir takip başladı. Polis ekipleri araca arkadan ve önden çarpmaya başlayarak durdurmak istedi. Şahıslar kaçmakta ısrar etmeye devam etti. Bu esnada polis arabası önüne geçerek durdurmak istediği sırada şahıslar aniden diğer şeride atladı. Burada gelen kamyonete çarpan araba son anda takla atmaktan kurtuldu.

BAŞKA İLÇEDE DURDURULDU

Aracı son anda kaza yapmaktan kurtaran şahıslar yollarına devam etti. Vakfıkebir ilçesinin girişine gelen iki kafadarın aracı polis ekipleri tarafından kıskıvrak durduruldu. Polisler şahısların araçlarının tekerleklerini mermi atarak durdurdukları araçta ki iki kişiyi yere yatırarak araçta araba yaptı. Araç içerisinde 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjörler ile çok sayıda mermi ele geçirdi. Şahıslar gözaltına alınarak KOM Şube Müdürlüğe sevk edildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İsimlerinin S.K ve E.H olan şahıslardan birini cezaevinden izinli çıktığı öğrenildi. Her iki olaydaki şahıslar hakkında Görev başında ki memura direnme, ateşli silahlar kanununa muhalefet, Alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye sokmak sucundan işlem yapıldı. Olaylar ile alakalı soruşturma sürüyor. 

20151120024049-(1).jpg20151120024049.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler