Trabzon'da plaj savaşı

  AKÇAABAT Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü, Jandarma Genel Komutanlığı’nın askeri kamp olarak kullandığı Mersin Plajı’nı 1996 yılında verdiği büyük mücadeleler sonucu halkın kullanımına kazandırırken, şimdi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün müdahalesiyle

Trabzon'da plaj savaşı

 

AKÇAABAT Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü, Jandarma Genel Komutanlığı’nın askeri kamp olarak kullandığı Mersin Plajı’nı 1996 yılında verdiği büyük mücadeleler sonucu halkın kullanımına kazandırırken, şimdi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Sözleşmenin bitimine 5 ay kala plajdan çıkarılmak istenen Özlü, “Akyazı Projesi nedeniyle Yıldızlı’daki sosyal tesisleri kaldırıp, Mersin’e mi kuracaklar? Tüm Trabzon halkının kullandığı bir plajı sadece kendilerine mi tahsis edecekler.  Ben bu isteğin iyi niyet kurallarıyla bağdaştığını düşünmüyorum” dedi. 
MERSİN Belediye Başkanı Hamza Özlü, 1996 yılında İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’nın askeri kamp olarak kullandığı Mersin Plajı’nı büyük mücadeleler sonucu halkın kullanımına kazandırırken, şimdi de aynı hukuk mücadelesini Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile başlatıyor.
 
Başkan Özlü, Hazine’nin sözleşme bitimine 5 ay kala Mersin Plajı’yla ilgili gayret göstermesinin altında başka gerekçeler olduğundan şüphelendiğini belirterek, “Yıldızlı’daki sosyal tesisleri kaldırıp Mersin’e mi kuracaklar diye düşünmemek elde değil” dedi. Hazine’yi temsilen Akçaabat Kaymakamlığı Malmüdürlüğü, Mersin Belediyesi’ne Noter kanalıyla ihtarname göndererek, Mersin Plajı’nda kiraya verilen taşınmaz üzerindeki çadırların yıkılmasını istedi. Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü ise bazı çadırları yıktıklarını, ancak daha sonra yaptıkları araştırmalar neticesinde Hazine’nin (Milli Emlak) bahse konu araziyi yasalar çerçevesinde terk etmesi gerektiğini ve böyle bir talepte bulunmasının iyi niyet kuralları ile bağdaşmadığını belirtti.
 
İYİ NİYETLE BAĞDAŞMIYOR
 
Konuyla ilgili günebakış’a açıklamalarda bulunan Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü, “Mersin Belde Belediyemizin kullanımında olan, kalıcı inşaat olmayan hafif donatılardan imal edilmiş tesis, plaj olarak kullanılmakla birlikte, taşınmazın kıyı kenar çizgisi dışında kalan 1.615m2'lik kısmının Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 30.01.1996 tarih ve 3381 sayılı yazılı emirleri doğrultusunda, 3194 sayılı imar kanununun 11. Maddesi gereğince Belediyemize ilgili Defterdarlık ve bağlı kuruluşlarınca, Belediyemizin bütün yazılı müracaatlarına rağmen terkinin yapılmamış olması iyi niyet kuralları ile bağdaşmamaktadır. Ayrıca söz konusu plajın, yanıltıcı söylem ve uyduruk şikayetler dikkate alınarak, önemli bir kazanç sağladığı yönündeki beyanlar doğru olmayıp, son yıllarda Ramazan ayları dikkate alındığında zarar bile ettiği söylenebilir. Bütün elektrik, su, temizlik işleri ve personel giderleri, vergi ve kira giderleri dikkate alındığında önemli bir kazancın temin edilmesi mümkün olmamakla birlikte, kamu yararı dikkate alınarak, kısa sürelerle de olsa hemşerilerimizin tatillerini refah ve mutluluk içerisinde geçirmeleri amaçlanmaktadır” dedi.
 
Kaynak : Günebakış 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber