Trabzon'da örnek proje

 Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Dedem ve Ninem Unutmayız Sizi” Projesi kapsamında, bakıma muhtaç 60 yaş ve üstü yaşlılara hizmet veriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Beşikdüzü Kaymakamı Süleyma

Trabzon'da örnek proje

 Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Dedem ve Ninem Unutmayız Sizi” Projesi kapsamında, bakıma muhtaç 60 yaş ve üstü yaşlılara hizmet veriliyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Beşikdüzü Kaymakamı Süleyman Polat, projenin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Terk edilmiş ve toplumdan itilmiş düşüncesi taşıyan ilgi yoksulluğundan şikâyet eden yaşlılara değer verildiği düşüncesini hissettirmek ve onlara bu şekilde hizmet götürerek onları onure etmek, toplum içindeki konumlarını iyileştirmek ve yaşlıya devletin sahip çıktığı, saygı duyduğu olgusunu yerleştirmek. Terk edilmişlik sendromu yaşayan bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek, duygusal paylaşım ortamı oluşturmak ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmak. Tedaviye ihtiyacı olan yaşlıları yaşadıkları ortamda ziyaret ederek, evde tıbbi muayenesini yapmak gerekli danışmanlık ve refakat hizmetlerini sunmak. Öz bakım ihtiyaçlarını gidermekten yoksun olan yaşlıların ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmak, yaşadıkları ortamı temizleyemeyen yaşlılara her türlü temizlik hizmeti sunmaktır. Tespit edilen 75 vatandaşımıza bu hizmet verilmektedir. Ayrıca bu hizmetlerin yürütülmesinde görev alan 4 kişi 3294 sayılı kanun kapsamında Vakfımızdan yardım alan ve çalışma yaşında olan kişilerden seçilerek toplumumuzun üreten kesimine katılmışlardır. Projenin 1 yıllık bütçesi 96 bin 100 TL olup Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce karşılanmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler