Trabzon’da öğretmen darp edildi

Olay Trabzon Akçaabat İlçesi’ne bağlı Doğanköy İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre öğrenciler teneffüste olduğu sırada okulun bahçesine elinde sigarayla giren H.A adındaki veliyi nöbetçi öğretmen O. K. uyardı. Ardından okulun bahçesinin dışın

Trabzon’da öğretmen darp edildi
Olay Trabzon Akçaabat İlçesi’ne bağlı Doğanköy İlköğretim Okulu’nda meydana geldi.
İddiaya göre öğrenciler teneffüste olduğu sırada okulun bahçesine elinde sigarayla giren H.A adındaki veliyi nöbetçi öğretmen O. K. uyardı. Ardından okulun bahçesinin dışına çıkan veli, tekrar içeri girdi. Bu sırada nöbetçi öğretmen ders zili çalmasından dolayı  öğrencileri sınıflarına gönderdi.
 
Bunun üzerine H.A adındaki veli nöbetçi öğretmene, “Ben çocuğumu görecektim sen neden okula soktun” diyerek söylenen veli ile öğretmen arasında tartışma çıktı. Öğretmen, “Gir konuş” demesine rağmen öğretmeni darp etti.
 
Taraflar birbiriyle şikayetçi olurken emniyet soruşturma başlattı. Sendika ise olayı kınadı, takipçisiyiz dedi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Bir- Sen Trabzon şube başkanı Mehmet KARA; “Görev mahallinde saldırıya uğramak öğretmenin kaderi olmamalı, yaptığı, yapanın yanına kar kalmamalı” dedi.
 
Kara, açıklamasını şöyle sürdürdü: Akçaabat ilçemizde nöbet görevini yerine getirdiği sırada kendini bilmez bir veli tarafından saldırıya uğrayarak darp edilen öğretmen arkadaşımızın yalnız olmadığının bilinmesini isteriz. Öğretmenimize ve bütün eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bu konuda illallah dediğimizi, bıçağın kemiğe dayandığını, caydırıcı cezalar verilmediği takdirde daha büyük problemler yaşanacağının bilinmesini belirtmek isteriz. Tek derdi işini yaparak ekmeğini kazanmak olan öğretmen görev mahallinde saldırıya uğrayacak kadar güvensizse sokağa nasıl çıkacak? Öğretmenimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletirken her türlü hukuki destek için arkasında olacağımızın bilinmesini isteriz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber