Trabzon'da ne kadar araba var? İşte cevabı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi geçişinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu üzerinde, araçların hız limitleri değiştiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Yomra ile Çömlekçi arası ve Çimento Fabrikasından başlayarak Akyazı’ya kadar kalan k

Trabzon'da ne kadar araba var? İşte cevabı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi geçişinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu üzerinde, araçların hız limitleri değiştiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Yomra ile Çömlekçi arası ve Çimento Fabrikasından başlayarak Akyazı’ya kadar kalan kısımda Otomobiller 82 KM ile Kamyon ve ağır vasıtalar ise 70 KM üzerine çıkamayacaklar. Bir diğer bilgiye göre; bu güzergâhlar üzerinde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trafik şubesi ekipleri radar uygulaması yapacağı belirtildi.

TRABZON’DA YOL YOK ARABA ÇOK

Öte yandan Trabzon’un en büyük sorunu haline gelen otopark ile kısım kısım trafik sıkışıklığı devam ederken 61 plakalı araçların sayısının 2015’in ilk 8 ayında diğer yıllara göre daha fazla arttığı öğrenildi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; her yıl katlanarak artan 61 plakalı araç sayısı Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane nüfuslarından daha fazla olduğu tespit edildi.

8 AYDA 8 BİN ARTTI

Yıllara göre Trabzon trafiğine çıkan araç sayısı şöyle; 2012 - 130 Bin 876, 2013 – 140 bin 904, 2014 – 150 bin 604 ve 2015 – 158 bin 834 olarak görülüyor. 31 Aralık 2014 yılından 11 Ağustos 2015 yılı içerisinde geçen 8 ayda Trabzon trafiğine 8 bin 230 araç çıktı. 61 plakalı araçların dışında kent içerisinde yerli turist ve oto kiralama araçlarında sayılarının bir hayli fazla olduğu dikkatlerden kaçmadı.

OTO KİRALAMA ARAÇLARI YETMİYOR

Uzmanlara göre; Trabzon’da bulunan resmi oto kiralama şirketlerinin sayısı Ağustos ayı itibari ile 200’e yakın olduğu ifade edildi. Bu şirketlerin ise, Trabzon içerisinde 6 bin aracı çalıştırdığı belirtildi. Yaz aylarında iş hacminin genişlemesi nedeni ile bazı şirketlerin 400 tane daha aracın kiraya verilmesi için kente çağırdığı dile getirildi. 61 plaka dışında bölgede 10’bin üzerinde araç bulunduğu tespiti de yapıldı.

EN FAZLA ARAÇ SAYISI AKÇAABAT’TA

Trabzon’un 18 ilçesi arasında en fazla araç sahibi olan ilçelerde başı çeken ilçe ise Akçaabat oldu. Bu ilçeyi takip eden ilçe ise Araklı olarak görülürken üçüncü sırada yer alan ilçe ise şaşırttı. Trabzon’un diğer ilçelerinden hep yüz ölçümü hem de nüfus olarak az olan Arsin üçüncü sırada yer aldı. Bunun nedeninin ise Yomra İlçesine de plaka tescili vermesi olduğu ifade edildi.

Öte yandan bu kadar araç sayısının artmasına karşılık Trabzon’da yerel yönetimlerin otopark ve yol olarak bir çözüm bulunmadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber