Trabzon'da Narko Tim görev başı yaptı

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de 11 İlde bulunan ve Karadeniz’de Samsun’dan sonra Trabzon’da kurulan “Narko Timler” bugün Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan açılış ile hizmete başladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele (KOM) il müdürlüğü

Trabzon'da Narko Tim görev başı yaptı

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de 11 İlde bulunan ve Karadeniz’de Samsun’dan sonra Trabzon’da kurulan “Narko Timler” bugün Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan açılış ile hizmete başladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele (KOM) il müdürlüğü bünyesinde kurulan ve sayıları 30’u bulan “Narko Timlerin” hedefi sokaklarda gençleri zehirleyen torbacılara göz açtırmamak. Açılış konuşmasını ise İl Emniyet Müdürü Murat Köksal yaptı. Köksal, uyuşturucu ile mücadele de en büyük desteği vatandaşın vermesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasından Köksal, “ Türkiye’nin genelinde 3 büyük şehirde başta pilot bölge olarak Narkotimler kuruldu. Narkotimler, zaman içerisinde il emniyet müdürlüğü bünyesinde kuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araç desteği olundu. 30 personel 12 araç ile birlikte Trabzon’da son 20 gündür alanlarda çalışmaya başladılar. İki haftalık bir eğitim aldıktan sonra çalışmaya başladı. Uyuşturucuda daha etkin ve daha verimli bir sonuç alacağımız düşünüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Esas üzerine düşen görev ne kadar emniyet güçlerinin olsa da esas desteği vatandaşın vermesinin gerektiğini ifade eden Köksal, “ Biz her ne kadar mücadele ile çalışsak bizim birçok çalışmamız yarım ve eksik kalmaktadır. Vatandaşlarımızındın bizim en büyük isteğimiz gördükleri bildikleri konularda hiç çekinmeden açık bir bilgi ile nerede ne zaman nasıl yapıldığını 155 polis imdat hattına bildirerek durumu aktarmaları gerekli. Bu tür batağa düşenleri ellerinden tutarak kurtarmak, Bu işten para kazananları amaçlarına ulaştırmamak, bizim burada vatandaşlarımıza çok hemde çok desteğe ihtiyacımız var.”şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdüründen sonra kürsüye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz gelerek konuşmasını yaptı. Öz, “ Bugüne kadar bütün birimlerimiz ile yürüttüğümüz kaçakçılık ve organize suçlar ve diğer birimlerimiz ile yürüttüğümüz uyuşturucu konuları ile çalışmalarımız daha kurumsal daha eğitimli bir çalışmasını ilimizde açmak için burada toplandık. Bu açılış öncesi; belirtmeliyim ki; Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlamak için canının feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Memleket olarak 1071’de Anadolu’ya gelmemizden buyana iç ve dış çeşitli mihrakların bölücü ve yıkıcı faaliyetleri oldu. Bu millet bunların hiç birine pabuç bırakmadı.”dedi.

Öz, “ Bu terörün en büyük belası uyuşturucu, nedeni ise en büyük gelirini buradan sağlıyor. Hep  uyuşturucunun satılması ve dağıtılması, kullanılmasına en gel olmak için çeşitli çalışmalarımız var. İl strateji belgemiz var, Koordine eden birimimiz var. Bütün ülkede olduğu gibi bizim ilimizde de çeşitli mücadele yöntemleri var. Özellikle okul önlerinde yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Trabzon’da bu illetin kökünü kazımak için var gücümüz ile çalışacağız.“şeklinde konuştu.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber