Trabzon'da Muhtarlar ile Emniyet güçleri bir araya geldi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ile Muhtarlar Federasyonunun ortaklaşa yürüttüğü toplantı neticesinde Trabzon’da bulunan 85 mahalle muhtarı ile polis ve jandarmanın üst kademesi bir araya geldi. Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür M

Trabzon'da Muhtarlar ile Emniyet güçleri bir araya geldi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ile Muhtarlar Federasyonunun ortaklaşa yürüttüğü toplantı neticesinde Trabzon’da bulunan 85 mahalle muhtarı ile polis ve jandarmanın üst kademesi bir araya geldi. Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde bir araya gelen isimler Trabzon’un emniyet yönündeki durumu hakkında bilgi akışı yapıldı.

Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüklerinden şube müdürlerinin bir kısmının da katıldığı toplantıda önce muhtarlar emniyet ekiplerinden isteklerini dile getirdi. Muhtarların istekleri arasında en dikkat çekenler şunlar.

-     Suriyeli Mültecilerin kontrol altında tutulması

-    Bazı Mahalle Muhtarlarının MOBESElerin kendi sokaklarına koyulması

-   Birkaç mahallede içki satışı yapılan yerlerin uygulanan saatlere uymaması

-   Çukurçayır ve Kalkınma Semtleri polis merkezi başvurusu

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 85 mahallede yaptıkları, Asayiş ve uyuşturucu yönündeki raporu muhtarlara sundu. Emniyet güçleri ile muhtarlar arasında en çok durulan konu ise Suriyeli mülteciler oldu. Emniyet, “ Mahallelerinde kalan Suriyelileri muhtarlarında takip edip kendilerine bilgi verilmesini istedi.” Bu çağrıya muhtarlar olumlu cevap verirken konu ile alakalı sıkıntıları dile getirdiler. Muhtarlar, “ Bir çok konuda sığınmacılar bizlere geliyorlardı. Resmi evraklar, ikamet gibi bazı dokümanları bizden alırlardı. Bu durum artık ortadan kalkınca Semtimizde kalan mültecileri bizim kollamamız neredeyse kısıtlandı.”ifade ettiler.

Çukurçayır ve Kalkınama Mahallesi sakinlerinin ise, kenti mahallerine polis merkezi yapılmasını istedi. Konu ile alakalı Emniyet yetkilileri, Muhtarların, yer göstermesi durumunda iki mahalleden birine polis merkezinin yapıla bileceği. Konu ile alakalı muhtarların çalışarak yer göstermesini.”belirttiler.

Son dünlerde ülke genelinde artan terör olayları nedeni ile Emniyet Güçleri, Muhtarlara çeşitli uyarılarda bulundu. Uyarılar arasında, “ Canlı Bomba yakalandı, Eylem Olacak gibi sosyal medya yalanlarına itibar edilmemesi ve Telefon dolandırıcılarına karşı duyumlar anında dönüş yapılarak kendilerinden haber alına bileceğibilgisi verildi Öte yandan Trabzon’da son yıllarda ilkkez yapılan bu toplantının ilerleyen dönemde yeniden yapıla bileceği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber