Trabzon'da köy bu evde yaşayacak

Bölge halkının kültür varlıklarını, doğal şartlarını, mimari yapısını, özgün kullanım araçlarını ve eşyalarını bir bütün olarak içinde barındıran Taşocağı Köyevi Müzesi Trabzon’un Düzköy ilçesinde açıldı.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarıy

Trabzon'da köy bu evde yaşayacak
Bölge halkının kültür varlıklarını, doğal şartlarını, mimari yapısını, özgün kullanım araçlarını ve eşyalarını bir bütün olarak içinde barındıran Taşocağı Köyevi Müzesi Trabzon’un Düzköy ilçesinde açıldı. 
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen Köyevi Müzesi'nin açılışına Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş ortaya koyulan eserin önemli bir tarihi ve kültürel belge niteliği taşıdığını belirterek bu tür müzelerin çoğaltılması, yaşatılması ve gelecek nesillere bırakılması gerektiğini ifade etti. Bölgeye turizm ve kültürel bağlamda katkı sağlamayı arzuladıklarını kaydeden Kaymakam Hüseyin Baş emeği geçenlere teşekkür etti.
Müzenin açılışına öncülük eden Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Akademisyenlerinden Prof. Dr. Haşim Karpuz ise "Bu alanda bölgemizde bir ilki gerçekleştirdik. Gerek bölgeden ayrılan ve çağımızın değişen yaşam şartlarına ayak uyduran yerlilerimiz gerekse yabancı bireyler için tarihimizi yansıtan bir eser bıraktığımızı düşünüyoruz” dedi.
 
Açılışın ardından müze ev gezilerek bölge halkı tarafından kullanılan tarihi araç gereçler incelendi. Evin bahçesinde davetlilere bölge halkı tarafından hazırlanan kuymak, lahana sarması ve mısır ekmeği gibi yöresel yiyecekler ikram edildi.
Küresel Kültür değişimine karşı bir köy evini özgün kullanım eşyaları ile sergileyerek gelecek kuşaklar için bilgi ve belge mahiyetinde korumak ve katkı sağlamak amacıyla açılan müze; Trabzon’a Bağlı Düzköy ilçesinin Taşocağı köyünde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler