Trabzon'da kaza uzlaşması

Haber61 - Haber Servisi - “2015 yılı  Aralık ayında Trabzon ili Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında Levent Uzun(27) isimli şahsın kullandığı araç, Rize istikametinden Trabzon istikametine doğru seyir halinde oldukları ar

Trabzon'da kaza uzlaşması

Haber61 - Haber Servisi - “2015 yılı  Aralık ayında Trabzon ili Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında Levent Uzun(27) isimli şahsın kullandığı araç, Rize istikametinden Trabzon istikametine doğru seyir halinde oldukları araca içerisinde bulunan abla Duygu Aleyna Nişancı. (21) ile erkek kardeşi Batuhan Nişancı. (17)'nin, yine aynı istikamete giden ve sürücülüğünü Sercan Çağılcı. (30) isimli şahsın yaptığı araç arkadan çarptı.

Meydana gelen trafik kazası sonucunda, abla Duygu Aleyna Nişancı gözünden yaralanarak, erkek kardeş Batuhan  Nişancı ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Bunun üzerine kazaya sebep olan sürücü Sercan Çağılcı hakkında, iki kardeşin  yaralanmalarına sebep oldukları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma sırasında tarafların uzlaşmayı kabul etmeleri nedeniyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir uzlaştırmacı görevlendirildi.

Savcılık tarafından görevlendirilen uzlaştırmacının tarafları bir araya getirerek müzakere kurması sonucunda trafik kazasında yaralanan taraflar, kazaya sebep olan araç sürücüsü S.Ç.'nin Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)'na maddi yardımda bulunması karşılığında uzlaştı. Uzlaşma sonucunda kusurlu araç sürücüsü S.Ç.'nin bir banka şubesine giderek Lösemili Çocuklar Vakfı'na ait hesaba bir miktar maddi yardımda bulunması sayesinde soruşturma dosyası sonuçlandırılmış oldu. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; uzlaşma sonucunda, mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlıkların çözümlendiği, böylelikle zararların onarılması ile sosyal barış ve güvenliğin sağlanmasının amaçlandığı ayrıca, yargıdaki iş yükünün azaltıldığı kaydedildi"

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; uzlaşma sonucunda, mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlıkların çözümlendiği, böylelikle zararların onarılması ile sosyal barış ve güvenliğin sağlanmasının amaçlandığı ayrıca, yargıdaki iş yükünün azaltıldığı kaydedildi.

Kazaya sebebiyet veren Sercan Çağılcı(30) her insanın başına böyle bir şey gelebilir bizde karşılıkı olarak insani bir şekilde anşalmaya baktık ve buı şekilde çözüme ulaştık.Lösev derneğine 150 tl bağış yaptım.Savcılık tarafından söylendi ve yatırtdım.Kaza sonrası maddiyat konusunu hiç düşünmedim.Maddiyat 2.plandaydı.Önce sağlık dedim ve gerek karşı tarafla eşimle beraber gittik görüştük.Uzlaşı sağladık.

Kazada hafif yaralanan Batuhan Nişancı(17) Sercan abi kaza sonrası evimize geldiler geçmiş olsun dileklerini ifade ettiler ve de  Allah razı olsun lösev e bağış yaptı,Bizi ise bu bağış çok mutlu etti.Mahkeme ise güzel bir uzlaşı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber