Trabzon'da Karadeniz günü toplantısı yapıldı

Trabzon'da "31 Ekim Karadeniz Günü" Etkinlikleri...

Trabzon'da Karadeniz günü toplantısı yapıldı

Trabzon'da 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü nedeniyle "Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi' toplantısı yapıldı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda çevre bilincine vurgu yapıldı.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varan, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı ve çok sayıda davetli katıldı. 

Başkanvekili Kınalı burada yaptığı konuşmada geçmişten teslim aldıkları doğa ve çevreyi gelecek nesillere iyi bir şekilde teslim etme hedefinde olduklarını kaydetti. Doğadan ve çevreden aslını bozmadan en iyi şekilde faydalanmak gerektiğini ifade eden Kınalı, “Bunun için çok hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde doğayı ve çevreyi en iyi şekilde gelecek kuşaklara teslim edebiliriz. Eğer böyle olmazsa canlı nesiller tehlikeye girer anlamını taşır” ifadelerini kullandı.

Kınalı, “Bugünün anlam itibariyle 1992 yılında Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin bir araya gelerek imzalamış oldukları bir sözleşme var. Ayrıca 1996 yılında yine Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin bakanlarının İstanbul'da bir araya gelerek bu sözleşme akabinde imzaladıkları 31 Ekim tarihli bir sözleşme var. Bu sözleşme neticesinde bir kararla her yıl 31 Ekim tarihinde uluslararası Dünya Karadeniz Günü Karadeniz'e kıyısı 6 ülkede kutlanmaktadır. Ülke olarak denizlerimizin temizliği, hem de çevrenin temiz tutulması, kirlenmenin önlenmesi birinci önceliğimiz. Ancak bu önceliğimizin yanında sürdürülebilir kalkınma anlayışında gerçekleştirilmesi adına hem çevreyi korumak ve kollamak, özelliklede kirletmeden koruyabilmek, kirlettikten sonra çok koruyabilmenin bir anlamı yok. Çünkü maliyeti daha fazla oluyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler