Trabzon'da istihdam arttı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da geçen yıla göre istihdamda yüzde 3’lük bir artış gerçekleştiğini söyledi.   TTSO Nisan ayı meclis toplantısında kentin ekonomik durumuyla ilgili çeşitli rakamları paylaşan Ba

Trabzon'da istihdam arttı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da geçen yıla göre istihdamda yüzde 3’lük bir artış gerçekleştiğini söyledi.
 
TTSO Nisan ayı meclis toplantısında kentin ekonomik durumuyla ilgili çeşitli rakamları paylaşan Başkan Hacısalihoğlu, 2015’in ilk 3 aylık döneminde Trabzon’da 187 firma açıldığını, bu rakamın 2016’nın aynı döneminde 197’ye yükseldiğini belirterek, “Geçen yılın ilk üç ayında 61 firma kapanırken bu rakam bu yıl 73 olarak gerçekleşti. Ayrıca Ocak-Şubat 2015’te 5 firma yatırım teşvik belgesi aldı. 2016’nın ilk iki aylık döneminde ise yatırım teşvik belgesi alan firma sayısı 13’e yükseldi. Geçen yıl söz konusu 5 firma 82 istihdam gösterirken, bu yıl 13 firmanın gösterdiği istihdam sayısı 214 oldu. Yatırım teşvik belgesi alan 13 firmadan 10’u hizmet, 3‘ü imalat sektöründe yer alıyor” dedi.
 
AKTİF ÇALIŞAN SAYISINDA ARTIŞ VAR
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre Trabzon’da geçen yıla göre aktif çalışan sayısında artış olduğunu vurgulayarak, “2015’in Ocak ayında toplam aktif çalışan 116 bin 692 iken, bu rakam 2016’nın Ocak ayında 120 bin 187 olarak gerçekleşti. Yani istihdam konusunda yüzde 3’lük bir artış oldu” ifadesini kullandı.
 
İHRACATTA DÜŞÜŞ
Başkan Hacısalihoğlu, ihracatta ise biraz kötü haber olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
“2015 Mart ayındaki 108 milyonluk ihracatımıza rağmen bu rakam 2016’nın Mart ayında yüzde 16’lık bir düşüşle 91 milyona geriledi. Bu rakamın Türkiye’nin genel ihracatına paralel olarak düştüğünü de vurgulamamız gerek. Geçen yıl da Trabzon olarak ihracatta Türkiye genelinde 15’inci sıradaydık bu yılda 15’inci sıradayız. Bu şu anlama geliyor; Türkiye’nin genel ortalamasına paralel olarak bizim ihracatımız da düşmüş gözüküyor. Fındık, ihraç ürünleri arasında birinciliğini koruyor. Ülkeler olarak ihracatımızda ön sıralarda eskiden olduğu gibi Fransa, İtalya, Almanya, Polonya ve Gürcistan bulunuyor.”
 
TAKİBE DÜŞEN KREDİ ORANI ARTTI
Bankalardaki mevduatın önceki yıla oranla yüzde 27 arttığına dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Kullanılan krediler ise yüzde 12’lik artışla 9 milyar lirayı buldu. Ticari kredilerde de yüzde 11’lik bir artış oldu. Takibe düşen krediler konusunda da kötü haber var. Ticari kredilerde yüzde 52, tüketici kredilerinde yüzde 46’lık bir takibe düşme oranı artışı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler