Trabzon'da işletmelere inceleme

Trabzon'da 2016 yılının 5 aylık döneminde 5 bin gıda işletmesinin denetlendiği ve uygunsuzluk tespit edilen 22'sine 187 bin lira ceza kesildiği bildirildi.   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, il ve ilçe müdürlükl

Trabzon'da işletmelere inceleme
Trabzon'da 2016 yılının 5 aylık döneminde 5 bin gıda işletmesinin denetlendiği ve uygunsuzluk tespit edilen 22'sine 187 bin lira ceza kesildiği bildirildi.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, il ve ilçe müdürlüklerindeki 40 gıda kontrol görevlisi ile yaklaşan ramazan öncesinde gıda işletmelerine yönelik denetim gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
İşletmelerde, saklama ve hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimlerin yoğunlaştırıldığını ifade eden Gülbay, denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini vurguladı.
 
Gülbay, ilde 2016 yılının ilk 5 ayında 5 bin gıda işletmesinde denetim gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Denetimler sırasında uygunsuzluk tespit edilen 22 işletmeye 187 bin 752 lira para cezası uygulandı. Yaklaşan ramazan ve turizm sezonu öncesi, et ve et ürünleri satış yerleri ile kasaplara yönelik de denetim gerçekleştirdik. Bunlardan, uygunsuzluk tespit edilen 9 işletmeye idari yaptırım uygulandı."
 
Gülbay, tüketicilerin satın aldıkları gıdalarla ilgili şikayetlerini "Alo 174 Gıda Hattı"na iletebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler