Trabzon'da il kadın koordinasyon toplantısı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında 2015-2017 Kadın Hakları  Eylem Planını görüşmek amacıyla İl Kadın Hakları Koordinasyon üst kurulu  toplandı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan,Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,  Büyükşehir ve  Ortah

Trabzon'da il kadın koordinasyon toplantısı
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında 2015-2017 Kadın Hakları  Eylem Planını görüşmek amacıyla İl Kadın Hakları Koordinasyon üst kurulu  toplandı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan,Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,  Büyükşehir ve  Ortahisar Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile üst kuruldaki kurum amirleri katıldı.
 

Toplantıda Trabzon’un Kadın Dostu Kentler ve Yerel Eşitlik uygulamasını başarılı uygulayan illerden birisi olduğunu belirten Vali A. Celil Öz “Kadın Hakları Koordinasyon Kurulunun Komisyon üyeleriyle çok önemli bir konuda bugüne kadar  yapılan çalışmaları değerlendirmek ve  bundan sonra yapılacak olan çalışmaları  yön vermek için bir aradayız. Ülkemizde 2006 yılında başlayan BM Kadın ve Kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ortak programı çerçevesince başlatılan   “Kadın Dostu Kentler ve Yerel Eşitlik Eylem” “çalışmaları 2008 yılında şekillendirildi ve devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızında onayıyla 2010 tarihinde ikinci aşamasına geçildi. Bu kapsamda ilimizde eylem planımızı hazırladık. Ve her yıl bunu revize ederek kurumlarımızla beraber paylaşıyoruz. Kurumlarımızda bununla ilgili görevli birimlerimiz var. Ortaya çıkan raporları ve çalışmaları izliyoruz ve takip ediyoruz.

 
Bugünkü toplantımızda  Yerel Eşitlik Eylem Planının istihdam,eğitim, sağlık ,şiddet ve kentsel hizmetler ile ilgili olan boyutlarını tekrar ele alacağız .Orada öngörülen  eylem planlarının kısa,orta ve uzun vadedeki eylemlerini, kurumlara verilen görevleri burada tekrar değerlendirip  öneriler varsa ilave edeceğiz. Yeni eylemler ve görevler ortaya çıkarsa onu tekrar değerlendireceğiz. Bunların uygulama sürecini belirli aralıklarlarla raporlayarak değerlendirme kurulumuz  ve üst kurulumuzla değerlendirip  takibini gerçekleştireceğiz. Bu toplantımız normal şartlarda yılın ilk aylarında yapmayı hedefliyoruz.
 

Bu yılki uygulamamızda eylem planının bir kısmını gerçekleştirdik. Bu planın güncellemesini bu toplantıda  yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte bu güncelleme kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bu kapsamda eylem planında görev alan kurumlarımızın hem sorumlu kurumlar hem de diğer görevi paylaşacak olan  kurumlarla birlikte hassasiyetle izlenmesini,raporlanmasını ve aksaklıklar varsa teknik kurulumuzla beraber takip edilmesini önemsiyoruz. Toplantımızda tüm bunların değerlendirmelerini yapacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımız bu anlamdaki katkısı ve desteği bu başarının arkasındaki en büyük güç olduğunu düşünüyorum. Bu toplantımızda alacağımız kararları hep beraber alırsak başarılı sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber