Trabzon'da engelli babanın bağışı hayat kararttı!

Trabzon’da yaşanan bağış olayı bu sefer hayat kararttı. Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi’nde yaşayan %92 zihinsel engelli Mustafa Sağır, 2014 yılında ölmeden 2 ay önce 2 dairesini Trabzon Merkez Kuran Kursu Binası Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne bağışlamışt

Trabzon'da engelli babanın bağışı hayat kararttı!

Trabzon’da yaşanan bağış olayı bu sefer hayat kararttı.

Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi’nde yaşayan %92 zihinsel engelli Mustafa Sağır, 2014 yılında ölmeden 2 ay önce 2 dairesini Trabzon Merkez Kuran Kursu Binası Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne bağışlamıştı. Oğlu Memiş Sağır ise, mahkemeye başvurarak bu bağışın usulsüz olduğunu babasının bu durumda bağış yapamayacağını iddia etmişti.

Ölen babanın diğer oğlu ise bakıma muhtaç dilsiz, sağır ve %81 engelli 48 yaşındaki Necati Sağır. Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Fındıklı köyünde yaşayan Necati Sağır, harabe olan evinde tek başına hayat mücadelesi veriyor. Hiçbir geliri olmayan Necati Sağır, Çaykara Ataköy ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde 2 ay tedavi gördü. Ardından kardeşi Memiş Sağır’ın hastanede tedavisine devam edilmeli ısrarına rağmen taburcu edildi. Akçaabat’ın Derecik mahallesindeki evlerine götürülen Necati Sağır burada tek başına yaşam savaşı veriyor.

Doktorun verdiği ilaçları sobaya atarak yakan engelli Necati Memiş’in sağlık problemleri artmasına rağmen 2 kez ilaç alacak maddi durumu yok. Kardeşi Memiş Sağır, bunun üzerine savcılığa giderek, Necati Memiş’in sağlık durumunun kötü olduğu tedavisine devam edilmesi gerektiğini belirtti. Savcılık bunun üzerine araştırma başlattı. Memiş Sağır yaptığı açıklamada, “Babamın 2 dairesini bağışla elinden aldılar. %98 raporlu olmasına rağmen nasıl böyle bir bağış kabul edildi. Bunun için mahkemeye başvurdum. Sürç devam ediyor. Biz sefillikle boğuşurken bu bağışa anlam veremiyorum. Kardeşim Necati bakıma muhtaç durumumuz olmadığı için ona da bakamıyoruz. Devlet bize yardım elini uzatsın” ifadelerini kullandı.

Taka

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber