Trabzon'da Ekonominin Yıldızlar belli oldu

‘Ekonominin Yıldızları’  programı Zorlu Grand Otel’de gerçekleştiriliyor.. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ortaklaşa düzenlenen etkinlikle vergi sıralamasına girenlere ödülleri verilecek.

Trabzon'da Ekonominin Yıldızlar belli oldu

‘Ekonominin Yıldızları’  programı Zorlu Grand Otel’de gerçekleştiriliyor.. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ortaklaşa düzenlenen etkinlikle vergi sıralamasına girenlere ödülleri verilecek.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Şehrimizin en önemli iki önemli sorunu biri ulaştırma biri de istihdam. Gerçekten çok önemli tespit. Bu aynı zamanda Türkiye’nin sorunu. 

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması özel sektörü yüzde 80 yük getirdiğinden dolayı 2 milyonun üzerinde bir değer buluyor. Özel sektör açısından üzerinden kalkılamayacak bir konudur. İstihdam yükünün biraz daha eritilmesi için sizlerin de yerine getireceğine inanıyoruz. Bu konuda hassasiyetinizi biliyoruz. Özel sektörün biraz daha rahatlatılması lazım. Biz de rahat çalışacağız. Vergi rekortmenlerimiz büyük özveri ile hazırlanıyorlar. Bunlara takdirle karşılıyorum” diye uyardı.

TTSO Meclisi Başkanı Şadan Eren de, " Komşularımızla yaşanan sıcak gelişmeler ve oluşan istikrarsız durum ülkemizi yakından etkilediği gibi yaşanan sıkıntılar ihracatımızda sıkıntılar yarattı. Bu sıkıntıların giderilmesinde hükümetin ve Başbakanımızın attığı adımlar bir nebze rahatlatma yaratmıştır” diye konuştu. 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ise şu şekilde konuştu: 

“Sayın Bakanın en büyük özelliği 20 yaşında ticarete başlıyor. Aslında içimizden gelen birisi. Daha sonra en genç siyasetçilerden birisi. Masanın iki tarafını da gören birisi. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa parmağı taşın altında almasını satmasını bilen birini bakan yaptığı için. 81 ili gezen kardeşiniz olarak söylüyorum bütün vilayetler bakanlık peşinde. Siz şimdi alıştınız ya bakın geliyor bakan gidiyor. Yarın bakan hasreti çekerseniz şimdi Malatya gibi olursunuz. 18 sene bekledi. Trabzon hak ediyor en iyisini hak ediyor ama buradan karar mercisi iki kişiye teşekkür etmek lazım. 

Bizim için büyük şans. Çalışma hayatıyla ilgili sorunlarımızı çözme noktasında büyük mutluluk. Bu ödül töreni kurumsal bir hale geldi. Trabzon’da ki her girişimci madalyayı hak ediyor. Trabzon’un anlamı benim için çok büyük. Ben 2. Memleketim diyorum Trabzon’a. Kayseri’den sonra Trabzon. 

as-021.jpg

Ben Trabzon’dan hanım almadan Trabzonlu oldum. Bir sürü üniversite bana Fahri Doktora vermek istiyordu. Ta ki bizim üniversite teklif edene kadar. Dedim ki tamam o zaman fahri doktorayı alacağım. Fahri doktorayı aldığım gün Faruk abi beni Trabzonspor’a üye yaptı. Altın rozetimi de taktim hem Trabzonsporluyum, hem de fahri doktoram var. 

Aslında burada da bir Kayserilik var. Fatih’in fethettiği şehir, Osmanlı İmparatorluğunun en önemli 3 imparatoru. Fatih’in Fethettiği, Yavuz’un sancak beyi olduğu, Kanuni’nin doğduğu şehir. Osmanlıya şekil verenler muhakkak Trabzon ile ilişkisi oldu. 

Mert insanların şehri olmuş. Bugün Türkiye’de birlik ve beraberlik bütünlük, savunmasında insan aranırsa ilk akla Trabzonlu gelir. 

Benim odalar borsalar başkanlarım da Trabzon’a yakışır şekilde hizmet etmektedirler. 

Dünyada aynı otellerin yıldız verildiği gibi dünyada da oda sistemine yıldız verilir. Bu yıldızları odalar birliği başkanı olarak ben vermem. Bağımsız kuruluş tarafından verilir. Bağımsız yıldızlar tarafından verilen yıldızlar birden beş’e kadar. Paris, Londra, Berlin’in beş yıldız. Bundan dolayı ben bunları kutluyorum. Bizim Trabzon ne kadar uyanık ve girişimci olduğunu. AB fonlarından Trabzon’a 65 milyon Türk lirası kazandırmışlar. Kendilerini kutluyorum. 

Tek dertleri var açık söyleyeyim. Trabzon kazansın, Türkiye kazansın. 

Arsin Yatırım Adası projesi var. Emin ellerde, Havaalanı ikinci pisti, Trabzon Erzincan Demiryolu, İkinci Devlet Üniversitesi, Avrasya’nın en büyükleri Zigana Tünelinin bağlanma işi var. Bunu sizlerden ricamız Trabzon’a kazandırmamız. 

Bu Asgari Ücret.. Ben Trabzonspor’dan daha çok onu bekliyoruz. Bizim cebimizden bin 500 lira çıkıyor. İşçi kardeşimizin cebine bin lira giriyor. Biz işçi kardeşimizin daha çok kazanmasını istiyoruz. Kazanmasın desek kendi kendimize ihanet olur. Biz muhakkak daha fazla alsın istiyoruz. İşçi kardeşimiz alsın mı alsın.. Üzerini devlet üstlensin. Bütün yükü biz çekersek, milyonluk bir yük çekiyor. Kısacası bu konuda hükümet bize güvenmesin. Sadece asgari ücretliye değil herkese yansıyacak. Bizim hesabımız 26 milyar lira… Türkiye’nin tamamı neredeyse tamamı KOBİ’lerden oluşuyor. KOBİ’lerin karı 40 milyar lira. Getirilen yük 26 milyarlira… Gelin bunu ortadan keselim. Yarısı bize yarış size… Yoksa karın 3’de 2’si gidecek seneye yatırım yapacak adam bulamayız” dedi.

Kimler katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Temel Kofoğlu, Ayşe Sula Köseoğlu,  Salih Cora, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarciklioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkanı Suat Hacıbalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Mali Müşavirler Odası Başkanı Veysel Zekai Bak, Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman...

2014 YILI GELİR VERGİ REKORTMENLERİ 

1. Mustafa Usta (Ödediği vergi 639 bin TL)

2. İsminin açıklanmasını istemiyor 

3. Mehmet Atmaca (Ödediği vergi 344 bin)

4. İsminin açıklanmasını istemiyor 

5. İbrahim Haluk Şahin (Ödediği vergi 308 bin)

6. İsminin açıklanmasını istemiyor 

7. Abdulkadir Çıray  (Ödediği vergi 241 bin)

8. Selahattin Bahadır (Ödediği vergi 235bin)

9. Nurşen Gürkök (Ödediği vergi 235 bin)

10. Fehmi Karpuz (Ödediği vergi234 bin) 

2014 YILI KURUMLAR VERGİSİ 

1. Çoruh Elektrik Perakende 

2. Çoruh Elektrik dağıtım

3. Trabzon Liman İşletmeciliği

4. A.AK İnşaat Mimarlık Mühendislik

5. Hekimoğlu Döküm San. A.Ş

6. Doğsan Tıbbi malzemeler 

7. A.G.K İnşaat

8. Oltan Gıda Maddeleri 

9. Sağlamlar İnşaat 

10. Bülbüloğlu İnşaat.  

2014 YILI İHRACAT REKORTMENLERİ 

1. Oltan Gıda Maddeleri 

2. H.K.S Tarım Ürünleri Yetiştiriciliği 

3. Özgün Gıda 

4. Arslantürk Tarım Ürünleri 

5. Ekin Gıda 

6. Aydemir Gıda Meyve Sebze

7. Sabırlar Fındık 

8. Hekimoğlu Döküm Sanayi 

9. Star Tarım Ürünleri 

TÜRKİYE GENELİNDE İLK 1000 SANAYİ KURULUŞU ARASINA GİREN TRABZONLU İŞLETMELER 

Oltan Gıda Maddeleri 

1. Özgün Gıda 

2. Arslantürk Tarım ürünleri 

3. Küçükarslan Bakır 

4. Sabırlar Fındık 

TTSO’DA 50. YILINI DOLDURAN ÜYELER 

1. Canoğlu Ticaret İbrahim Canoğlu ve kardeşleri 

2. Akbank A.Ş Trabzon Şubesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler