Trabzon'da Dev Tarım Zirvesi

Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Hayda

Trabzon'da Dev Tarım Zirvesi
Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ilçe kaymakamları, STK temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Türkiye son yıllarda şehirleşme ve göçle beraber bir yandan kırsal anlamda ciddi bir boşalma yaşarken diğer taraftan da tarımsal alanda katma değeri ve birim alandaki verimi yüksek ürünler geliştirmek, hem de onları işleyerek daha iyi katma değer elde etme konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Kırsal turizmle desteklenmesi boyutuyla da ülkemiz kalkınma anlamında ciddi bir hamle gerçekleştiriyor. Bu hamleyi gerçekleştirmek için kamu kaynaklarıyla birlikte gerek Avrupa Birliği, gerek ulusal ve uluslar arası kaynaklarla desteklenen destekleme mekanizmaları ve kurumsal yapılar oluşturuyoruz. Bu kurumsal yapıların en dinamiklerinden birisi de Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumumuzdur. Bunun yanında kalkınma ajanslarımız, KOSGEB, İş-Kur gibi kuruluşlarımız proje anlamında üreten firmalarımıza destek veren pek çok mekanizmamız var. Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu proje uygulama ve yürütme anlayışını geliştiren önemli mekanizmalardan birisidir. Bu alanda son zamanlarda önemli mesafeler alındı. Biz tarım teşkilatımızdan ve diğer ilgili kurumlarımızdan şunu istiyoruz. Gerektiği zaman gidip üreticiyi bulacak, projeyi tanıtacak, onları teşvik edecek ve bu uygulama ile insanlara proje hazırlama konusunda öncülük edecektir. Trabzon’da genç ve dinamik bir ekibimiz var. Güzel çalışmalar yapıyorlar” dedi.
 
20160114aw632458_02.jpg
 
“Türkiye ölçeğinde baktığımız zaman 6 milyarlık yatırım, 3,5 milyar liralık katkı ve 50 bin istihdam” diyen Vali Öz, “Bu büyük bir rakamdır. Trabzon olarak su ürünleri işlemeciliği, kırsal turizm gibi önemli birkaç alanda Türkiye’de birinci sıradayız. Bu durum Trabzon insanının üretmeyi, çalışmayı, proje yürütmeyi sevdiğini ve kurumumuzun da bu anlamda güzel çalışmalar yaptığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmasında, büyükşehir belediyesi olarak tarıma destek olmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Çiftçilerimize desteğimiz her zaman devam edecektir. Toprak laboratuvarı kurduk. Bölgemizdeki tarımsal girişimciler için önemli destekler var. Bunlardan birincisi tıbbı ve aromatik bitkiler için destektir. Doğu Karadeniz bölgemiz tıbbı ve aromatik bitkiler yönünden önemli bir hazinedir. Bunun yanında ikinci destek de yenilenebilir enerji sektöründeki girişimlerin destek kapsamına alınmış olmasıdır. Bugüne kadar sizlerin güzel ve büyük girişimlerini gördük, izledik. Bütün teşebbüslerinizde her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.
 
20160114aw632458_03.jpg
 
Tarım ve Kırsal Kalkınma Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, kurumun çalışmalarını içeren bir sunum yaparak yapılan desteklemeleri ve çalışmaları ile Ipart2 kapsamında destekleme yapılacaklar hakkında bilgi verdi.
2011 yılında ilk çağrısını yapan Trabzon TKDK 15 çağrıda 174 başvuru aldığını söyleyen Aydodu, 123 sözleşme imzaladıklarını ve 89 milyon liralık yatırıma 40 milyon liralık hibe verdiklerini belirtti.
 
TKDK’nın destekleri kapsamında yapmış olduğu yatırımlarla en fazla istihdam sağlayanlara plaketleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler