Trabzon'da dev proje ihaleye çıktı

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da peynir altı suyu işleme tesisi kurulumu ve Erzurum’da peynir altı suyu toplama ve zenginleştirme tesis kurulumu inşaat sözleşmesinin ilana çıktığını bildirdi. Çok zor bir sürecin ya

Trabzon'da dev proje ihaleye çıktı
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da peynir altı suyu işleme tesisi kurulumu ve Erzurum’da peynir altı suyu toplama ve zenginleştirme tesis kurulumu inşaat sözleşmesinin ilana çıktığını bildirdi. Çok zor bir sürecin yapılan sıkı takip ile başarıyla geçildiğini açıklayan Başkan Hacısalihoğlu, projenin iki şehirde aynı anda yatırımla hayata geçirileceğini belirterek “ Bu dev projemiz Trabzon’a, Erzurum’a, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. ”dedi. Projeye emeği geçenleri kutladı.
 
PROJENİN İNŞAAT YAPIMI İHALEYE AÇILDI
Hacısalihoğlu, İhale sürecine bölgemizden iş adamlarının da katılmasını dilediğini, ayrıntılı bilgilerin TTSO Proje Koordinasyon Ofisinden alınabileceğini aktardı. Hacısalihoğlu,  Türkiye Bölgesel Kalkınma Bileşeni için IPA tarafından topluluk yardımı için sağlanan Bölgesel Rekabet Edebilirlik kapsamında ki projenin sözleşme makamının Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel müdürlüğü AB Mali Programlar Başkanlığı olduğunu dile getirdi.
 
İNŞAAT İHALESİ NELERİ KAPSIYOR?
İnşaat sözleşmesinin içerdiği işler hakkında Hacısalihoğlu açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu şu bilgileri paylaştı: “ Günlük 200 ton peynir altı suyu işleme kapasiteli Peynir Altı Suyu Toplama ve Zenginleştirme Tesisi tüm mühendislik tasarımı ve inşası.  Günlük 100 ton peynir altı suyu işleme kapasiteli Peynir Altı Suyu Toplama ve Zenginleştirme Tesisi tüm mühendislik tasarımı ve inşası.  Test süreçleri, çalıştırma, tesislerin deneme amaçlı işletilmesi ve devreye sokulması. Dokümantasyonların hazırlanması ve işletme ve bakım kılavuzlarının hazırlanması ve Operasyonel personelin eğitilmesi konularını kapsamaktadır. ”dedi.
 
DEV PROJE İÇİN TRABZON VE ERZURUM DA İHALE ÖNCESİ BİLGİLENDİRME YAPILACAK
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Peynir Altı Suyu İşleme Tesisine yönelik isteğe bağlı bir bilgilendirme toplantısı ve alan ziyareti 18 Ağustos 2015 saat 13.00’de Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve tesisin bulunduğu alanda yapılacağını duyurdu.. İhale katılımcılarının Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında toplanmaları gerektiğini aktardı.
1-536.jpg
 
Hacısalihoğlu, Toplama ve Zenginleştirme Tesisine yönelik bir diğer ziyaretin 19 Ağustos 2015 saat 13.00’de tesisin bulunduğu Erzurum’da yapılacağını kaydederek İhale katılımcılarının Dadaşkent OSB Yönetim binasında toplanmaları gerektiğini ifade etti.
 
İHALE DOSYALARI 200 EURO KARŞILIĞINDA ANKARA’DAN ALINIYOR
Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “İhale dosyası 200 Euro ödeme yapılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Programları Başkanlığından temin edilebiliyor. (TOBB İkiz Kuleleri C Blok 23. Kat İdari İşler odası Ankara)” bilgilendirmede bulundu.
 
www.ipa.sanayi.gov.tr internet adreslerinde çizimler ve teknik özellikler bulunmayan ihale dosyasına ulaşılabiliyor. İlgili ihale katılımcıları şirketlerini kayıt ettirdikten sonra ödeme belgesinin bir nüshası ile çizim ve teknik özellikleri içeren ihale dosyasını talep edebiliyor.
 
Tekliflerin teslimi için son tarih ise 20 Ekim 2015 saat 12 olarak belirlendi. Teklif açılış oturumu aynı gün saat 14.00’de gerçekleştirilecek.”
 
PROJE BİR YILDA TAMAMLANIYOR
İnşaat sözleşmesinin uygulama periyodu başlama tarihinden 12 ay süre ile inşaatın devir teslimine kadardır. Kusur bildirim süresi inşaatın devir teslimine müteakip 12 aydır.
 
2-170.jpg
 
İHALEYE KATILIM
İhaleye katılım Avrupa Birliğine üye devletlerde ya da sözleşmenin finanse edildiği programa uygun özel araçlar ile yetkilendirilmiş ülke ya da bölgelerin topraklarında faaliyet gösteren tüm tüzel kişilere (bireysel ve gurup katılımı) açıktır. Bu sözleşme kapsamında tedarik edilen tüm malların bu ülkelerden biri veya bir kaçına ait olması gerekir. Katılım aynı zamanda uluslararası kuruluşlara açıktır. Gerçek kişilerin katılımı sözleşmenin finanse edildiği programa uygun özel araçlar tarafından doğrudan yönetilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler