Trabzon’da D-8 zirvesi

D-8 ülkeleri ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında Kırsal Turizm Politikaları bilgi aktarımı çalıştayı Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Trabzon’da D-8 zirvesi
D-8 ülkeleri ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında Kırsal Turizm Politikaları bilgi aktarımı çalıştayı Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Yarın Trabzon’da D-8 ülkeleri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında, Kırsal Turizm Politikaları Bilgi Aktarım Çalıştayı düzenlenecek.

KİMLER KATILACAK? 

Çalıştaya Afrika - Asya Kırsal Kalkınma Örgütünden yetkililer; D8 Ülkeleri olan 
Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan’dan üst düzey yöneticiler;  
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan 
Fevzi Gümrükçüoğlu, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı, 
TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Mehmet Serdar Turhan, TKDK Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut ile TKDK Merkez ve Trabzon İl Koordinatörlüğünden çok sayıda uzman personel katılacak.

HANGİ SUNUMLAR YAPILACAK?

Çalıştay; 13 Nisan 2016 tarihinde Ramada Otel’de TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, D8 ülkeleri genel sekreteri Dr. Seyed Ali Mohammad Mousavi ve Trabzon Valisi Sayın Abdil Celil Öz tarafından yapılacak açılış konuşmalarıyla başlayacak ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Sayın Ayşegül Köprücü ve Uzman Kazım Onur Kurt tarafından kırsal turizm projelerinin yatırım yerlerini, kırsal turizm ve diğer turizm aktiviteleri arasındaki farkları ve buna benzer konuları da içeren Türk kırsal turizm politikaları ve uygulamalarına ilişkin sunumlar yapılacak. 

TURİZM PAZARLAMA

Sonrasında TKDK Merkez Uzmanlarından Hakan Aksoy ve Hakan Özat tarafından TKDK yapısı, kırsal turizm projelerinin hazırlanması ve uygulanması esnasında dikkat edilmesi gereken kritik ve başlıca hususlar konusunda bilgi verilecek. TKDK Trabzon İl Koordinatörü Sayın Şansal Aydoğdu tarafından Trabzon’ da desteklenen turizm tesisleriyle ilgili sunum yapılacak, ardından da Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerince Trabzon turizmi ve turizm pazarlama yöntemleri ile ilgili bilgi verilecektir. 

GEZİ DÜZENLENECEK

Malezya Turizm ve Kültür Bakanlığı Turizm Geliştirme Bölümü Müsteşarı Sayın Dr Nirwan Noh tarafından Malezya kırsal turizm politikalarıyla ilgili bilgi verilecek, akabinde de Pakistan Turizm Geliştirme  Kurumu Genel Müdürü Mr. Azizuddin Tahir tarafından Pakistan kırsal turizm politikalarıyla ilgili bilgi verilecek. İlk gün programı günün değerlendirmesiyle sona erecek. 14 Nisan 2016 tarihinde ise Trabzon’da TKDK tarafından desteklenen kırsal turizm işletmelerine teknik gezi düzenlenecek. Teknik gezinin ardından karşılıklı fikir alışverişi sonrası çalıştay sona erecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber