Trabzon'da çocukları zorla dilendiriyorlar

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde ‘Suriyeli Mültecilere’ dilendikleri gerekçesi ile uygulama yaptı.

Trabzon'da çocukları zorla dilendiriyorlar

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde ‘Suriyeli Mültecilere’ dilendikleri gerekçesi ile uygulama yaptı. Asayiş Şube ekiplerinin yapmış olduğu uygulamada ise; ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Malatyalı bir ailenin ‘Suriyeli Mülteci’ olarak kendilerini tanıtarak Türkiye’yi gezdikleri tespit edildi. Durum üzerine hareket eden polisler 3’ü çocuk 2’si kadın 5 Kişiyi alarak İl Emniyet Müdürlüğüne sevk etti.

ÇOCUKLARI DİLENDİRİYORLARDI

Haber61.Net’in edindiği bilgide; E. Pekcan, İ. Pekcan ve A. Pekcan adlı çocukları Uzunsokak’da dilendirdikleri öne sürülen S. Pekcan (30) ve A. Pekcan (35) isimli kadınlar Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadeleri alındıktan sonra haklarında yasal işlem yapıldı. 2 kadına ‘TCK’nın 229 Maddesi Çocukları, beden veya ruh bakımından kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanan kişi dilendirme.’ Sucunu işledikleri gerekçesi ile yasal işlem yapıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN YASA DEVREDE

3 çocuk ise, kadınlardan alınarak Trabzon İl Emniyet’i Çocuk Şube Müdürlüğüne getirildi. Çocuklar, buradaki işlemlerin ardından yasal prosedür uygulanacağı öğrenildi. Öte yandan, TCK’nın 229 Maddesinin birinci bölümünde ‘Bu suçun üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımları ya da eş tarafından işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır.’bölümü yer almakta. Kadınlar hakkında bu yasa gereğince işlem yapılacağı ve bu kampsam da adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber