Trabzon’da bir yatırımcının isyanı..

Haber61/Haber Servisi   Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’ne ‘yatırım ve ilgi’ çağrısı… İlçenin en büyük yatırımcılarından Kobyalar Grub İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Kobya, ihracat yaptıkları ülkelerden gelen temsilcileri ağırladıklarını ifade ederek, ilçenin

Trabzon’da bir yatırımcının isyanı..
Haber61/Haber Servisi
 
Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’ne ‘yatırım ve ilgi’ çağrısı… İlçenin en büyük yatırımcılarından Kobyalar Grub İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Kobya, ihracat yaptıkları ülkelerden gelen temsilcileri ağırladıklarını ifade ederek, ilçenin yatırım konusunda eksiklerini belirtti. 
Yol, alt yapı gibi eksikliklerin gelen yabancı misafirler tarafından da görüldüğünü belirten Kobya, “Türkiye’nin insan tüketimine uygun ilk ve tek balık yağı üreticisi Kobyalar Grup dünya insan tüketimine uygun balık yağı ihtiyacının yüzde 10’unu karşılamaktadır.
 
BÜYÜK ŞANS
 
Sektörde dünyanın en büyük firma sahipleri firma genel müdürleri firma AR-GE sorumluları Trabzon’un Çarşıbaşı ve Sinop’un Dikmen ilçesinde bulunan Tesislerini her yıl ziyaret etmektedirler.
2015 yılı sonunda Malezya ile birlikte 18 farklı ülkeye ulaşan ziyaretçi sayısı Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi için büyük bir şanstır. Trabzon’un gelişimine katkı sağlıyor” dedi.
 
YÜZÜMÜZ KIZARIYOR
 
Bu ziyaretçilerin geldiklerinde kötü yollarla karşılaştıklarını, çarpık yapılaşmayı gördüklerini belirten Kobya, “Bu ilçemiz adına çok üzüntü vericidir. İstanbul’u görmeden Çarşıbaşı’nı ziyaret eden bu yöneticilere yüzümüz kızarıyor” şeklinde konuştu.
 
YATIRIM VE İLGİ İSTİYOR
 
“Kendilerini ağırlayacak bir tesise hatta restorana bile Çarşıbaşı sahip değildir” diyerek acı gerçeği ortaya koyan Kobya, “Balıkçılığın Türkiye’deki merkezi olan Çarşıbaşı daha çok yatırım ve ilgi istiyor” dedi.
 
HANGİ ÜLKELER?
 
Fabrikayı 2013'den bu yana Peru, Kanada, Norveç, Kolombiya, Amerika, İngiltere, Hollanda, Fransa, Fas, Malezya, Çin, Şili, İsrail, Kıbrıs, İspanya, Yunanistan, İran, Almanya’dan gelen firma temsilcileri ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber