Trabzon'da bina yıkımları sürüyor

Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde 42 binanın yıkımına bugün başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde şehrimize kazandırılacak” dedi.

Trabzon'da bina yıkımları sürüyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına bugün başlandı. Söz konusu 42 binanın yıkımın tamamlanmasıyla birlikte 134 binanın bulunduğu Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126’ya ulaşacak. Alanda bulunan diğer binaların yıkımın tamamlanmasının ardından ise hazırlanan projenin uygulamasına başlanılacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin Kaymaklı, Esentepe ve Değirmendere mahallelerini de kapsayan dev bir proje olduğunu ifade ederken, “Bu dev projeye 22,5 dönümlük birinci etap kentsel dönüşüm alanından başladık. Bugünde bu alanın Esentepe Mahallesi’nde bulunan kısmında yıkım çalışmalarımıza start verdik. Esentepe’de 42 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece toplamda 134 binanın yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki binaların 126’sının yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Kalan binaların da yıkımını kısa sürede tamamlayarak bölgede hazırlanan projenin uygulamasına başlayacağız. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon’a kazandırılacak” diye konuştu. 

Çömlekçi’de ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarına da başladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Şu an ikinci etap kentsel dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak. Bu şekilde etap etap Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’nü tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber