Trabzon'da Balıkçıklara Ceza Şoku!

Trabzon’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunca üç günde yapılan denetimlerde, boy yasağına riayet etmeyen 21 balıkçıya 23 bin 373 TL idari para cezası kesildi.    Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvanc

Trabzon'da Balıkçıklara Ceza Şoku!
Trabzon’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunca üç günde yapılan denetimlerde, boy yasağına riayet etmeyen 21 balıkçıya 23 bin 373 TL idari para cezası kesildi. 
 
Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, farklı il müdürlüklerinde görev yapan personellerden oluşturulan mobil ekiplerce eş zamanlı ve çapraz denetimler yapıldığına dikkat çekerek, “Su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler ile getirilen düzenlemelerin takip ve kontrolü amacıyla Bakanlığımız il müdürlüklerince yapılan rutin denetimlerin yanı sıra Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinesinde farklı il müdürlüklerinde görev yapan personellerden oluşturulan mobil ekiplerce eş zamanlı ve çapraz denetimler yapılmaktadır. Bu doğrultuda Trabzon’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu ve katılımıyla Ordu, Burdur, Giresun ve müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekibi, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında verilen yetki ile su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında, toptan ve perakende satış yerlerinde ayrıca nakil güzergahlarında tür, boy, zaman, yer ve av araçları yönünden denetimler gerçekleştirdi” dedi.
 
20160127aw643682_02.jpg
 
57 NOKTAYA DENETİM
 
Su ürünleri avcılığına getirilen kuralların takip ve kontrolünün önemine değinen Gülbay, “Müdürlüğümüz personelinin de katılımıyla Bakanlığımız koordinasyonunda ilimizde yapılan denetimlerde boy yasağına riayet edilmeden avlanan, nakledilen ya da satışı yapıldığı tespit edilen balık hali, nakil araçları, depo perakende satış noktası ve işleme tesislerinden oluşan 57 noktaya değişik zamanlarda denetim yapılmıştır. Uygunsuzluk tespit edilen 21 kişiye 23 bin 373 TL idari para cezası uygulanmış ve 17 bin 43 kilo istavrit ile yaklaşık bin 500 kilo mezgit balığına el konulmuştur. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için her balığa bir kez üreme şansı verilmelidir” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber