Trabzon'da 8 Milyar TL'lik 714 proje!

2015 yılı Ekim ayı İl Koordinasyon Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı.  Yatırımların ve koordinasyon gerektiren hususların değerlendirildiği toplantıda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Amacımız, ilimizin topyekun kalkınması, yat

Trabzon'da 8 Milyar TL'lik 714 proje!

2015 yılı Ekim ayı İl Koordinasyon Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. 

Yatırımların ve koordinasyon gerektiren hususların değerlendirildiği toplantıda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Amacımız, ilimizin topyekun kalkınması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımlarını tamamlayarak ilimizi geleceğe taşımaktır. Bu kapsamda kamu yatırımı ve hizmetlerinde kalite ve etkinliği artırma, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma hedefleri doğrultusunda hep beraber çalışıyoruz” dedi.
 
2015 yılı Eylül ayı sonu itibariyle kamu yatırımlarında gelinen durumu ifade eden Vali Öz, “23 kuruluşumuz 13 ana sektörde toplam 8 milyar lira bedeli olan 714 proje üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yine 2015 yılında 1.2 milyar lira kaynak tahsisi olmuş, Eylül ayı itibariyle de 831 milyon lira harcama yapılmıştır. Bu nakdi anlamda yüzde 68, fiziki anlamda yüzde 71 gerçekleşmeyi ifade ediyor. Hedefimiz önümüzdeki üç ay içerisinde yüzde yüz nakdi ve fiziki gerçekleşmeyi sağlayarak vatandaşımızın, şehrimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kamu kaynaklarının yatırımcı kuruluşlara dağılımı hakkında da bilgi veren Vali Öz, “Ulaştırma sektörü 486 milyon lira harcama ile ilk sırada yer alıyor. Yatırımların ve harcamaların yüzde 58’ini oluşturuyor. Yatırımların yüzde 16’sını oluşturan eğitim ve spor sektörü de 130 milyon lira ile ikinci, konut sektörü 52 milyon lira ile üçüncü sırada yer alıyor. Kurumlarımız kendi yatırım ve ödeneklerini bu kapsamda etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor” diye konuştu.
 
Toplantı koordinasyona katılan kuruluşların sunumları ile devam etti.
 
20151019aw553311_01.jpg
 
20151019aw553311_02.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler