Trabzon'da 70 çocuk evden kaçtı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 1 Ocak 2015 tarihinden 17 Eylül’e kadar evden kaçan çocuk sayısının fazla olması dikkatlerden kaçmıyor. Polis İmdat hattına 9 ay içerisinde toplamda kayıp müracaat sayısı 70 olurken bu sayının artmasının ise genelde ai

Trabzon'da 70 çocuk evden kaçtı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 1 Ocak 2015 tarihinden 17 Eylül’e kadar evden kaçan çocuk sayısının fazla olması dikkatlerden kaçmıyor. Polis İmdat hattına 9 ay içerisinde toplamda kayıp müracaat sayısı 70 olurken bu sayının artmasının ise genelde ailelere bağlı olduğu öne sürülüyor. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ile Asayiş Şube ekipleri yapmış oldukları çalışmalarda kayıp olan 70 çocuk bulunarak ailesine teslim etse de her geçen gün evden bir çocuk kaçıyor.

Uzmanlara göre; evden kaçan çocuklarının kaçma nedenlerinin ise evde yaşam koşulları olduğunu belirtiyorlar. Uzmanlar genelde ayrı yaşayan ve dağılmış yuvaların çocukları evden kaçtığını ifade ediyorlar. Yaşları 16 ile 17 arasında değişen kız çocuklarının da evlenmek üzere kaçtığı tespit edilirken Polis ekipleri bu durumda “Reşit Olmayan” kişiler ile evlenenler hakkında yasal işlem başlatıyor. Trabzon’da evden kaçan çocukların büyük bir kısmı da yetiştirme yurtlarında yaşayan çocuklar olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer evden kaçan çocukların Trabzon dışına çıkmasını zorlaştırmak için otobüs işletmelerine önlem amaçlıda yazı gönderdiği biliniyor. Resmi yazıda, “ 18 yaşından küçük çocuklara yanlarında velileri olmadan otobüs bileti satılmaması gerekildiği.”ifadelerine yer verildi. Bu uyarıya hiç sayan otobüs firmalarına ise, “5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca "Küçük yaştaki şahıslara, yanlarında velileri olmadığı sürece bilet sattığı belirlenenlere para cezası uygulanacak.”

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler