"Trabzon'da 6'yı kaçırdık"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 1 Kasım seçimlerinde Trabzon'da 5. milletvekilini kıl payı kazanmadıklarını aksine 6. milletvekilini çok az farkla kaybettiklerini söyledi.   1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti Milletvekilleri Trabzon'un ilçel

"Trabzon'da 6'yı kaçırdık"
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 1 Kasım seçimlerinde Trabzon'da 5. milletvekilini kıl payı kazanmadıklarını aksine 6. milletvekilini çok az farkla kaybettiklerini söyledi.
 
1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti Milletvekilleri Trabzon'un ilçelerine teşekkür ziyaretleri yapıyorlar. Bugün Sürmene, Köprübaşı, Hayrat, Of, Çaykara ve Dernekpazarı'nı ziyaret eden vekiller vatandaşlara teşekkür ettiler. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bu ziyaretler sırasında önemli açıklamalar yaparak, “Fark attık ve Trabzon'da 6. milletvekilini az bir oyla kaybettik. Hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.
 
Salih Cora açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
“1 Kasım'da vatandaşlarımızın bizlere büyük bir destek vereceğini ve 5. sıra adayı olmama rağmen milletvekili seçileceğimi defalarca söylemiştim. Ben bu iddiayı ortaya koyarken gönlüne girdiğimiz kıymetli hemşehrilerime güvenmiştim. Allah'a şükürler olsun yanılmadım. Ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Biz Trabzon'da rakiplerimize fark atarken 5. milletvekilini kıl payı kazanmış değiliz. AK Parti Trabzon'da 6. milletvekilini az bir farkla kaybetmiştir. Yurt dışı seçmenlerinin oyları da  eklendiğinde hesap gayet açıktır. Trabzon'da 322,516 vatandaşımız tercihini AK Parti'den yana kullanmıştır. Hesaplamalar yapıldığında görülecektir ki MHP'nin milletvekili çıkartabilmesi için 10.000 oy daha alması gerekiyordu. Oysa biz  25.000 oy daha almış olsak Trabzon'da 6. sıra adayımız Ergin Aydın'ı da milletvekili olarak Ankara'ya götürecek ve bir başka partinin bir daha kıramayacağı bir rekora imza atmış olacaktık.”
 
Trabzon'un kendilerine verdikleri desteğin kesinlikle karşılıksız kalmayacağını ifade eden Salih Cora, “Bize Trabzon'da verilen bu desteğin karşılığını hizmet olarak ortaya koyacağız. Verdiğimiz her bir sözün arkasında duracağız. Vatandaşımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Herşeyden önce demokrasi kazanmıştır. Bu seçimleri bir memleket meselesi olarak gören vatandaşlarımıza müteşekkiriz. Onların iradesi her şeyin üzerindedir. Trabzon, iktidar partisine çok güçlü bir destek vermiştir. İnşallah biz bu desteğin karşılığını hizmet olarak ödeyeceğiz. Kendilerine minnettarız.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber